350 miliona kineskih vakcina za "Pojas i put"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  350 miliona kineskih vakcina za “Pojas i put”

  Kina je isporučila 350 miliona doza vakcina protiv kovida-19 za zemlje koje su se pridružile Inicijativi za partnerstvo “Pojas i put” o saradnji u oblasti antikovid vakcina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

  Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), ta inicijativa je pokrenuta na Azijsko-pacifičkoj konferenciji na visokom nivou o saradnji “Pojas i put” u junu, kojom je predsedavao državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji.

  “Kina aktivno sprovodi Inicijativu. Postigli smo sporazum o saradnji sa zemljama inicijative za ukupno 775 miliona doza vakcina, od čega je već isporučeno 350 miliona doza”, rekao je portparol Ministarstva.

  Kineske kompanije su takođe započele zajedničku proizvodnju sa četiri zemlje i trenutno raspravljaju o zajedničkoj proizvodnji sa drugim zainteresovanim zemljama.

  Kina je takođe spremna da ulaže zajedničke napore sa partnerima u okviru Inicijative “Pojas i put” u unapređenje ravnopravne raspodele vakcina u globalnoj sferi i da poveća pristupačnost vakcine u zemljama “Pojasa i puta” i drugim zemljama u razvoju.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE