20 kazni zbog Džonsonovih "korona" žurki

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  20 kazni zbog Džonsonovih “korona” žurki

  Britanska policija saopštila je da će zbog okupljanja u kancelariji i rezidenciji premijera Borisa Džonsona, kojima su prekršena pravila karantina protiv širenja koronavirusa, biti izrečeno 20 kazni.

  Pod istragom policije je 12 skupova održanih u Dauning stritu i britanskom kabinetu 2020. i 2021. godine, nakon što je interna istraga pokazala da je Džonsonovo osoblje prisustvovalo zabavama na kojima je služen alkohol, a britanski premijer je i sam prisustvovao pojedinim događajima, preneo je Rojters.

  Policijska akcija je prvi put potvrdila da su zvaničnici u sedištu vlade prekršili propise koje su britanske vlasti donele u cilju sprečavanja širenja kovida 19.

  Kako se navodi, osobe koje će biti kažnjene neće biti identifikovane, ali je britanska vlada ranije saopštila da će objaviti da li je premijer među njima.

  “Danas ćemo prvo početi sa izdavanjem 20 prekršajnih kazni zbog kršenja propisa protiv širenja kovida 19”, navodi se u saopštenju londonske policije.

  Rojters prenosi da se opomene u vidu novčanih kazni izdaju osobama za koje se smatra da su prekršili pravila protiv širenja zaraze, a kazna za učešće u okupljanju više od 15 ljudi je u iznosu od 800 funti.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE