Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  19,41% ukupne prodaje električnih vozila u Srbiji čini Mercedes-Benz

  U toku 2022. godine, kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, prodala je najviše električnih, luksuznih vozila na teritoriji Srbije. U periodu od januara do decembra 2022.godine, brend Mercedes-Benz u Srbiji isporučio je krajnjim kupcima 33 potpuno električna, putnička vozila što čini 19,41% ukupne prodaje električnih vozila.

  Sa 22.785 vozila, tržište novih putničkih vozila u Srbiji je u 2022. godini zabeležilo pad od 6% u odnosu na 2021. godinu. Udeo prodaje potpuno električnih vozila u tržištu Srbije je 0,75 % u 2022. godini, dok je u toku 2021. godine taj udeo bio 0,28%.

  EQS

  Godina 2022. je važna godina za transformaciju brenda Mercedes-Benz. Iako je tema elektromobilnosti u Srbiji i dalje u povoju, iz godine u godinu oseća se blagi rast u prodaji električnih vozila na našem tržištu. Za samo godinu dana od početka prodaje EQ vozila, brend Mercedes-Benz se dokazao kao lider u prodaji potpuno električnih vozila. U 2023. godini želimo na nastavimo našu misiju i da kupcima nudimo najpožejnije električne automobile na svetu, izjavio je Milorad Ostojić, direktor prodaje i marketinga Mercedes-Benz putničkih vozila.

  Brend Mercedes-Benz može da se pohvali sa čak sedam potpuno elelektričnih modela – gamu EQ vozila čine tri manja SUV modela, EQA, EQB i EQC, dve luksuzne limuzine, EQS i EQE, kao i njihove SUV varijante.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mercedes-Benz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE