Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  agent luksuznih nekretnina

  180 uhapšenih zbog ZLOUPOTREBA subvencija

  Direktorka Uprave za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede Biljana Petrović, izjavila je da je u martu ove godine osnovana radna grupa koja se bavi zloupotrebama subvencija i da je do sada zbog toga uhapšeno 180 lica.

  Petrović je, na okruglom stolu „Kako se troši budžetski novac u poljoprivredi“ Nezavisnog udruženja novinara Srbije, rekla da je Uprava došla do informacija da se zloupotrebljava pravo na subvencije u primarnoj biljnoj proizvodnji.

  „Na osnovu dokumentacije koja je pristizala za agrarna plaćanja posumnjali smo u njenu tačnost i ispravnost, nakon toga Uprava je poslala inspekciju na teren i uhapšeno je 180 lica“, navela je Petrović.

  Ona je istakla da su korisnici podnosili zahtev uz falš dokumentaciju, što znači da nisu imali ispravne račune, garancije, izvode iz banke.

  Petrović je dodala i da je maksimalni iznos podsticaja po jednom poljoprivredniku 1,5 miliona dinara, kao i da je Uprava uspela da spreči zloupotrebe nekih lica jer je kontrolu izvršila pre isplate podsticaja.

  Savetnik za medije ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Igor Grabež, kazao je da je prema nekim podacima oko 300 lica pokušalo malverzacije, ali da to nisu samo poljoprivrednici, već i neka preduzeća i privredna društva.

  „Intencija Ministarstva je da se takvim radnjama koje štete državi i društvu, stane na put. Uvek će biti pokušaja zloupotrebe, ali zato postoje institucije koje to sprečavaju“, rekao je Grabež.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE