"12 zaključaka koje sam izvela nakon 12 godina braka."

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “12 zaključaka koje sam izvela nakon 12 godina braka.”

  Svi su srećni kada ulaze u brak, ali šta se dešava nakon venčanja?

  Evo šta kaže žena koja je „prevalila“ 12 godina braka, Olga Tsybakina, a prenosi sajt Bright Side. Može se mnogo naučiti od nje.

  Ona kaže da se njen brak ne razlikuje mnogo od drugih brakova: život joj je ispunjen ljubavlju, ali i patnjom. Bilo je momenata kada se pitala da li da ostaje u braku, bilo je vremena intenzivnih nesuglasica, nerazumevanja i povređivanja.

  Ipak, nakon 12 godina ona je i dalje u braku, a ovo su lekcije koje će poneti sa sobom.

  1.Strast će nestati.

  „Lude“ emocije, patnja, suze, i „opsesije“ partnerom, koje mogu da budu deo zaljubljenosti, sigurno prolaze. Veza treba da bude takva da se u njoj osećamo dobro. Stabilna i mirna. Od nje očekujete toplinu i ljubav. Ako ne znate šta vas očekuje sledećeg dana, to nije dobro.

  2. Bračni život nije žurka.

  „Srećni do kraja života“ krije činjenice da će biti bolesti, loših osećanja, umora i stresa, ljutnje i uvreda u vezi. Pitanje je samo kako će se par izboriti sa preprekama.

  3. Par treba da bude na istoj društvenoj lestvici.

  Činjenica je da se brakovi, u kojima partneri nisu na istoj društvenoj lestvici, završavaju razvodom. Ljubav može da približi i spoji ljude, ali kad početni entuzijazam splasne, pojavljuju se „nepremostive razlike“ kao što je nesklad mentaliteta, stavova prema životu i novcu… Ne pokušavajte da oponašate bajke.

  4. Partneri treba da se razvijaju zajedno.

  Činjenica je da se ljudi vremenom menjaju. Različite situacije nas oblikuju, učimo, napredujemo, menjamo se… Ako partneri to ne rade bar približno sinhronizovano, brak najverovatnije neće opstati.

  5. Morate da prihvatite jedno drugo.

  Možda vas nerviraju neke navike vašeg partnera, i možda se ne slažete u nekim pogledima, ali na dubljem nivou, morate da ih prihvatite sa svim njihovim manama. Morate da dopustite svom partneru da bude ono što jeste. Naravno, možete da ga/ je ohrabrite da ide u dobrom pravcu, ali to bi trebalo da bude opcija ne uslov.

  6. Žena ne bi trebalo sebe da stavlja na drugo mesto, iza dece i muža.

  Prvo nalazim vremena za sebe a onda za muža i dete. Žena koja se žrtvuje zbog drugih, ubrzo će se osetiti nezadovoljnom „iznutra“. Brak ne znači (samo) žrtvovanje niti treba da bude prepreka da budete nezavisna i zanimljiva osoba.

  7. Morate da želite da budete sa svojim partnerom, ali on/ona bi takođe trebalo da bude slobodan/na.

  U proteklih nekoliko godina, živela sam prema ovom principu. Ne bojim se da će me moj muž napustiti, jer ima pravo da pronađe svoju istinsku sreću. Za mene, to je normalno. Važno je da za vas ne postoji katastrofalna stvar koju ne možete da prevaziđete. Vreme je da skinete roze naočare i razumete da bilo koja osoba može da ode u bilo kom trenutku.

  8. Svaka strana može da ima svoje interese i želje.

  Svako treba da ima svoj lični prostor i vreme za sebe. To bi trebalo da bude aksiom za svaku vezu. Na primer, „moje“ vreme uključuje vežbe, jogu, čitanje, dok moj muž voli da posećuje prijatelje.

  9. Definitivno bi trebalo da imate ljubimce.

  Oni su izvor beskrajne radosti i uživanja.

  10. Trebalo bi da imate slične temperamente.

  Ako jedan partner puca od energije i ne može da se smiri dok ne pozavršava sve stvari, a drugi jedva prstom mrdne, šanse da brak opstane su male.

  11. Strastveni seks nije najvažnija stvar.

  Nakon 12 godina braka, nije uvek moguće da imate strastveni seks i romansu kao prvog dana. Stvari se smiruju nakon tri godine „zajedništva“. Da biste imali snažna osećanja jedno prema drugom, kao i želju, trebalo bi da se razumete i volite. Intimnost je takođe važna, i treba da bude uzajamna.

  Zapamtite – u „normalnim“ vezama gde postoji ljubav, čak i seks može da bude manje važan. To nije više najvažnija stvar na svetu, i to nije problem.

  12. Odluke treba da budu zajedničke.

  Odnosi se na velike, ključne odluke, one koje utiču na život oboje – Kako da odgajate vaše dete, gde da idete na odmor, koji auto da kupite…

  Najvažnija stvar koja može da osigura dugoročni brak jeste želja da se postignu kompromisi, da se sasluša i čuje partner, da se ostavi prostora da provede vreme onako kako želi. Celokupan porodičan život kombinacija je ljubavi, poverenja, obostrane podrške, strpljenja i snaga volje. Redosled po važnosti ovih stvari može da se menja na svakih nekoliko godina.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YouTube screenshot

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Sane

   Dodji, duso, da ti dam koji savet posle 32 godine braka..... Ti nemas dovoljno godina ni za polaganje Ispita za voznju bicikla sa pomocnim motorom.

   • Duca

    Cika Sane, pisite nam ovde u komentarima...ima nas radoznalih ;) Svaka cast na istrajnosti u 32 godine!

  • Luka_Laban

   Cika Sane, potpuno se slazem sa Vama, svaka cast! 7. Morate da želite da budete sa svojim partnerom, ali on/ona bi takođe trebalo da bude slobodan/na. Aman, kako da budem slobodan ako imam zenu, jel to sad nova moda, kad mlada devojka nadje decka 30 godina starijeg i kaze: on je "mao ozenjen" Tipu koji je tebe ozenio posle 12 godina braka je svanulo! Zelim mu puno srece ,iskreno, a tebi draga samo zdravje, za pamet je kasno!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE