Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fijat

  1.085 bivših Fijatovih radnika zvanično nezaposleno

  Na evidenciju kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje do sada se prijavilo 1.085 Fijatovih radnika koje je kompanija proglasila za tehnološki višak i isplatila im otpremnine.

  Kako je rečeno agenciji Beta, od tog broja prijavljenih, 971 njih je u Kragujevcu.

  Za Fijatove radnike kojima je radni odnos prestao u julu, NSZ je za taj mesec isplatila novčana naknadu 22. avgusta, dok će onima koji su fabriku napustili u avgustu novčana naknada početi da se isplaćuje u septembru.

  Bivši Fijatovi radnici koji imaju staž osiguranja od jedne do pet godina imaju pravo na novčanu naknadu tri meseca, odnosno šest meseci za radni staž od pet do 15 godina.

  Pravo na naknadu u trajanju od devet meseci imaju nezaposleni sa stažom osiguranja od 15 do 25 godina ili 12 meseci, ako imaju staž osiguranja duži od 25 godina.

  Iz NSZ u Kragujevcu kažu da izuzetno, novčana naknada pripada nezaposlenom u trajanju od 24 meseca, ukoliko mu do ispunjavanja prvog uslova za odlazak penziju nedostaje do dve godine.

  „Bivši radnici FCA će u skladu sa individualnim planom zapošljavanja biti uključivani u programe i mere aktivne politike zapošljavanja“, rekla je Beti načelnica u filijali NSZ u Kragujevcu Jelena Zornić.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE