Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dva srpska grada

  021: Matijevići grade poslovno-stambeni kompleks u centru Novog Sada

  Poslovno-stambeni kompleks solitera nedaleko od ugla Bulevara Evrope i Bulevara vojvode Stepe u Novom Sadu gradiće kompanija u vlasništvu porodice Matijević, saznaje 021.rs.

  Mada Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) nije za 021.rs rekla ko su kupci ove gradske parcele, podaci iz katastra pokazuju da je novi vlasnik MAT-Real inženjering.

  Ova firma je osnovana 20. jula ove godine, odnosno u vreme kada je Gradsko veće odobrilo, a potom i UGZI raspisao oglas za prodaju placa.

  Iz registracionih podatka se vidi da je MAT-Real inženjering osnovalo preduzeće MAT-Real estate koje je u vlasništvu porodice Matijević i istoimene kompanije, a osnovna uloga joj je upravljanje nekretninama pomenute kompanije.

  Kompanija Matijević je 22. septembra dala 541,2 miliona dinara za parcelu od 3.270 kvadratnih metara. Ovaj prostor je trenutno zelena površina i nalazi se između nekadašnje pruge i stambenog kompleksa „Park novi“, koji se trenutno gradi. Zemljište je i upisano u katastar kao njiva prve klase.

  Na ovom prostoru novi vlasnik može da sagradi stambeno-poslovni kompleks i to objekte u visini od šest do 12 spratova, dok je visinski reper soliter od 18 do 20 spratova, neposredno uz sam kružni tok, što je i predviđeno urbanističkim planovima.

  Urbanistički planovi predviđaju zauzetost parcele od 40 odsto, kao i podzemne etaže, koje će se verovatno koristiti kao parking. Nova zgrada može da ima ukupnu površinu veću od 16.000 kvadratnih metara, odnosno nešto više od 1.000 kvadrata po spratu, ukoliko se bude gradilo do maksimalno dozvoljene visine i zauzetosti.

  Za ovaj budući kompleks obavezna je izrada urbanističkog plana.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE