021: Izvođač radova na "Promenadi" duguje domaćim firmama 2 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  021: Izvođač radova na “Promenadi” duguje domaćim firmama 2 miliona evra

  Podizvođači i dobavljači iz Srbije koji su radili na izgradnji tržnog centra “Promenada” još čekaju da im za njihove radove i proizvode bude plaćeno, a zbog toga najavljuju i mogućnost protesta, piše novosadski informativni portal 021.

  Izvođač radova “P.A.B. Company” iz Vršca, inače ogranak istoimene firme iz Rumunije, duguje različitim firmama iz Srbije ukupno oko dva miliona evra.

  Najviše novca duguju kompaniji “Elkoms” iz Beograda, 600.000 evra, zbog čega je ova kompanija tužila P.A.B.

  Slobodan Tošović, direktor Elkomsa, iako je siguran da je u pravu, ne veruju mnogo u pozitivan ishod suđenja.

  “Imali smo pripremno ročište u Privrednom sudu u Pančevu, sad ide prvo veštačenje. Izvođač se na sudu brani tvrdnjom da radovi nisu kvalitetno izvedeni. Plašimo se da će to da se odugovlači u nedogled, pa da će oni da ugase firmu, pa ćemo ostati bez ičega. Mi poslujemo skoro 25 godina, transparentno, i cenjeni smo u našim krugovima. Za ovih 25 godina, ovo je jedan od većih problema koje smo imali”, naveo je Tošović.

  Dodao je da je “P.A.B. Company” izvedene radove “manje više uredno” plaćao sve do maja 2018. godine, ali da su od tada obustavljena sva plaćanja.

  Povodom ovog slučaja, čelnici “Elkomsa” obratili su se i Ministarstvu građevine i investitoru “NEPI Rockcastle” pismom u kom su ukazali na nesavesno ponašanje izvodjača i zamolili ih da provere njihove navode.

  Portal 021 navodi da predstavnici desetak firmi kojima izvođač duguje novac razgovaraju o udruživanju i daljim akcijama koje, kako su kazali, mogu uključivati i proteste.

  Iz sedišta NEPI-ja i P.A.B. Company nisu odgovorili na pitanja 021.

  Iz predstavništva NEPI-ja u Srbiji rekli su za 021 da “ne mogu da komentarišu poslovanje P.A.B. Company prema trećim stranama”, ali da “kompanija NEPI Rockcastle ispunjava svoje obaveze prema svim svojim partnerima u rokovima koji su precizirani ugovorima”.

  Izgradnju “Promenade” od samog početka pratio je niz problema i afera, pre svega zbog neadekvatnog pristupa rešavanju problema sa podzemnim vodama.

  Izvor: 021.rs

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE