Zvezde Instagrama otkrivaju tajne: Kako da napravite savršenu fotku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zvezde Instagrama otkrivaju tajne: Kako da napravite savršenu fotku

  Korisnici mreže Instagram i po nekoliko sati dnevno provode gledajući lepe fotografije. Ipak, kada dođe do toga da sami postave nešto njihovi postovi nisu tako atraktivni. U čemu je problem?

  Kako napraviti savršenu fotku za instagram – jedna je od gorućih tema ‘instagramera’. Naročito kada je u pitanju hrana koja obiluje ovom mrežom. Kako postići lepotu boja, kontraste, lepotu i orginalnost? Kako bi odgovorio na ova pitanje Mind body green odlučio je da kontaktira zvezde instagrama kako bi otkrili neke od svojih tajni postavljanja lajkabilnih slika hrane.

  Svaki savet dao je drugi influenser, pa pogledajte neke od njih:

  Ispričajte priču

  Poznati ‘instagrameri’ čija je glavna tema hrana obično pričaju priču. Oni to rade svetlom, bojama, rekvizitima, prezentacijom i pokretom. Ukoliko fotografišete dezert on treba da razbistri um i popravi raspoloženje. Ukoliko dezert sadrži komadiće ili rendanu čokoladu, ili čija seme, dobro bi bilo da i pozadina bude crna kako bi se naglasila čokolada u sredini. Crvenilo jagoda daje savršenu iskru tople boje. Ukoliko su sastojci razbacani i oko samog dezerta to daje dodatnu umetničku crtu dubinu i teksturu. Zamaglite pozadinu u kojoj treba da bude par objekata zbog živosti i dubine. Na kraju radnju možete stvoriti kašikom ili predmetom koji nestabilno stoji naslonjen i slično. Neka to bude očaravajuć, zamišljeni pokret.

  Budite dosledni

  Uvek na svojim fotografijama imajte nešto što odražava vaš stil. Bilo da je reč o pozadini, slamčici i vrsti hrane. Neka 90 posto vaših fotografija bude slikano na mermeru.

  Koristite čistu, belu pozadinu

  Omiljeni savet ovog autora jeste da se najbolje fotografiše na prirodnom svetlu, na beloj pozadini kako bi hrana bila upečatljiva. Zrava hrana ima jarke, svetle boje koje šalju pozitivne vibracije i zato treba da budu što istaknutije.

  Budite veoma svesni svetla u vašoj kući

  Naravno, ukoliko slikate u kući. Malo ljudi zna ali ono što je od presudnog značaja za svako slikanje, bilo televizijsko, bilo fotoaparatom ili telefonom svetlo. Možete praviti neverovatne fotografije običnim telefonom uz dobro svetlo. Znajte i da je svetlo drugačije leti i zimi, i da mnogo zavisi od vremenskih uslova. Vaše slike će biti bolje uz dodatno svetlo ili neki dobar programski filter.

  Uokvirite svoju fotografiju

  Kako bi vaša fotka izgledala kao mala umetnost razbite monotoniju i ubacite dodatne elemente. Uokvirite hranu cvećem, začinima, voćem, platnom i drugim lepim stvarima koje će biti dobar kontrast. Vodite računa o bojama, neka budu jake i skladne. Na primer roze i zeleno su veoma popularni. U svakom slučaju, najbolji savet je – mnogo vežbajte!

  Budite sigurni da je hrana u centru pažnje

  Povedite računa da okolni rekviziti, pozadina i tako dalje ne budu upečatljiviji od hrane, ukoliko je hrana ono što želite da predstavite. Zapamtite, sve oko hrane treba da bude isključivo u službi nje i orginalnosti i lepote fotografije. Ne stavljajte predmete koji previše iskaču i koji skreću pažnju sa salate koju ste dugo dekorisali.

  Ljudski element

  I’ve never liked holiday fruit cakes. It’s probably the only dessert in the world that I actually don’t enjoy. But this year, I partnered with the lovely folks over at @patiencefruitco to re-invent the traditional fruit cake and create a version I would finally love. And I’m so happy with the result! I think you’ll love it too! This version is made without white sugar, eggs or dairy, is flavoured with chai spices and topped with a delicious vanilla-orange icing. Stay tuned, the recipe is coming at you tomorrow!#comingsoon // Je n’ai jamais aimé les gâteaux aux fruits du temps des fêtes. C’est probablement le seul dessert au monde que je n’aime pas! Mais j’ai collaboré cette année avec @patiencefruitco afin de créer une version ré-inventée du traditionnel gâteau aux fruits, et je suis tellement heureuse du résultat! Cette version ne contient ni sucre blanc, ni oeufs, ni produits laitiers, est aromatisée aux épices chaï, et est garnie d’un délicieux glaçage à la vanille et à l’orange. La recette s’en vient demain sur le blog!

  A photo posted by Sophie Bourdon (@the.green.life) on

  Ovo će unaprediti vaše slike i učiniće da budu mnogo zanimljivije. Dodaćete realističan element u svoje kreacije i pričaćete priču. Gledaoci će biti svedoci određenog događaja. Dodajte sos ili sipajte piće, držite šolju ili tanjir. Budite prirodni i spontani.

  [preporucene_vesti ids=”255923, 252139, 254033″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE