Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zvanično: Plate veće za 10 odsto, a penzije za pet

  U 2018. godini plate zaposlenima u javnom sektoru – prosveti, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, sudstvu, kulturi, policiji i vojsci biće povećane za 10 odsto. Zaposleni u ministarstvima i administraciji dobiće povišicu od 5 odsto, saopštila je premijerka Ana Brnabić.

  Penzionere od januara očekuje povišica od 5 odsto, ali će u narednih mesec dana dobiti i jednokratnu pomoć od 5.000 dinara.

  Premijerka kaže da bi vlada volela da je svima mogla da obezbedi još veće plate i penzije, ali su povišice određene u skladu sa mogućnostima.

  Zvaničnom objavom procenata povišice plata i penzija Vlada Srbije je kruševačkom Narodnom muzeju obeležila 100 dana rada. Najavljeno je da će vlada nastaviti sa fiskalnom konolidacijom, a u toj oblasti su, kako je ocenila premijerka Brnabić,već postignuti  impresivni rezultati.

  Upravo zahvaljujući tim merama uštede omogućene su i veće plate i penzije, zadovoljna je premijerka.

   

  Izvor: BizLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Sa ovim mizernim povećanjem plata (10%) i pogotovu penzije (5%), kako je rekao premijer(ka) nisu pokrili ni inflaciju, a životni troškovi su otišli u vražju (njihovu) mater, a još prosek plata je duplo veći od proseka penzija. Da je povećanje samo se slažu deklarativno njihovi partijski drugovi i maloumnici, kojima je sve jedno šta se baljezga na televiziji samo da vide svoga vođa namrgođenog i sa idejama da njegov narod bolje živi. Iskreno to misli samo o sebi i tako vodi dualnu politiku, više meni, vama što prestigne. A što njegovi poltroni upropastiše privredu, školstvo i ostalog to se ne vidi njegovi lopovi jedan (čelnik RTB Bor) pokrade zlato, bakar, srebro, pominje se cifra od 150 miliona evra, a na to dodati puta tri i više. otprilike, svaki građanin je uzeo, da su mu dali, u čistoj masi oko 0,700 grama zlata i cela Srbija je pod zlatom, u proseku.

  • Dr Miggyy

   Svu podršku Sindikatu penzionera i gospodinu Radoviću, a ne bahatom i neotesanom grobaru penzionera i bezdušnog otimaču penzija ΛV. Sa ovim mizernim povećanjem plata (10%) i pogotovu penzija (5%), kako je preneo premijer(ka), reči i misli vođe ΛV, nisu pokrili ni inflaciju, a životni troškovi su otišli u vražju (njihovu) mater. Da je povećanje samo se slažu deklarativno njihovi partijski drugovi i maloumnici, kojima je sve jedno šta se baljezga na televiziji samo da vide svoga vođa namrgođenog i sa idejama da njegov narod bolje živi. Iskreno to misli samo o sebi i tako vodi dualnu politiku, više meni, vama što prestigne. A što njegovi poltroni upropastiše privredu, školstvo i ostalog to se ne vidi njegovi lopovi, jedan (čelnik RTB Bor) pokrade zlato, bakar, srebro, pominje se cifra od 150 miliona evra, a na to dodati puta tri i više. otprilike, svaki građanin je uzeo, da su mu dali, u čistoj masi oko 0,700 grama zlata i cela Srbija je pod zlatom, u proseku. Problematični 24 stana plagijatora Malog, stana ministra Volina, kobajagi zabašuren tetkinim parama i još mnogo toga koje je okačeno , ne na grbači ΛV, već na ozlojeđenim penzionerima.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE