Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kupovina, penzionerska kartica

  Zvanično je: Najveća hrvatska kompanija više NE POSTOJI

  Postupak vanredne uprave u Agrokoru, prema objavljenom pravosnažnom rešenju Trgovačkog suda u Zagrebu, završen je i ta kompanija je izbrisana iz Sudskog registra, saopšteno je.

  „Tokom postupka vanredne uprave prezaduženi Agrokor je, iako u bankrotu, nastavio s poslovanjem, a u procesu su očuvane sve operacije i puna zaposlenost. Sastav je u tom trenutku na području jugoistočne Evrope zapošljavao više od 50.000 ljudi i njegova bi propast, zbog uticaja na hiljadu povezanih kompanija, uzrokovala ozbiljne negativne posledice na privredu Hrvatske i svih zemalja regije“, navodi se u saopštenju Fortenova grupe, naslednika Agrokora. Postupak vanredne uprave u Agrokoru je započeo aprila 2017, a njime je bilo obuhvaćeno 77 Agrokorovih kompanija, medju kojima i one koje su poslovale u Srbiji.

  Agrokor – ukupan dug

  Ukupan dug kompanije je u tom trenutku iznosio 56 milijardi kuna, odnos duga i dobiti iz operativnog poslovanja bio je oko 30 puta, a na računima kompanija je bilo svega šest kuna. Za samo godinu dana su vanredni poverenik Fabris Peruško i njegov tim normalizovali poslovanje i završili pregovore o nagodbi poverilaca, navodi se u saopštenju.

  Član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško je ;povodom zatvaranja postupka vanredne uprave Agrokora i okončanja njegove uloge vanrednog poverenika rekao da je za ;tri i po godine od osnivanja Fortenova grupa dovedena do prihoda od pet milijardi evra i postala je ;jedan od najpoželjnijih poslodavaca i veliki investitor u celoj regiji.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE