Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zvanična diplomatska funkcija: Lovac miševa u ambasadi

  U britanskoj ambasadi u Jordanu nekadašnji mačak lutalica postavljen je na novu dužnost – glavnog lovca na miševe ili ‘šefa miševa’, u skladu s tradicijom ministarstva spoljnih poslova koje angažuje ove životinje u borbi protiv sve veće populacije miševa u britanskim institucijama.

  Borba protiv miševa dugogodišnji je problem institucija u Velikoj Britaniji, pa je parlament pre nekoliko godina zatražio dodatan angažman mačaka.

  „Lorens od Abdouna“ je deo imena dobio po četvrti Amana u kojoj se nalazi zgrada ambasade. Ima i Tviter nalog sa oko 2.500 pratilaca.

  Nadređeni mu je mačak Palmerston koji se protiv miševa od aprila prošle godine bori u Ministarstvu spoljnih poslova u londonskoj Ulici kralja Čarlsa.

  Poput Palmerstona, važnog člana u diplomatskoj službi njenog veličanstva koji u ulozi „šefa“ pomaže kontrolorima za štetočine u suzbijanju miševa u zgradi parlamenta, i Lorens ima istu dužnost u zgradi ambasade u Amanu.

  „Uz lov na miševe Lorencova je dužnost da putem Tvitera svetu pokaže drugu stranu Jordana, onu mirnu i bogatu, pa da u posetu privuče što više britanskih turista.

  Naime, s dolaskom Lorensa, britanska javnost našu ambasadu u Jordanu vidi u drugom svetlu“, rekla je zamenica ambasadora Lora Doban.

  Treba podsetiti da je britanski premijer Dejvid Kameron u svoju rezidenciju 2011. uveo mačku po imenu Leri nakon što su dve televizijske ekipe snimile pacova kako nesmetano šeta pred poznatim crnim vratima u Dauning stritu.

  Lerijev neslužbeni profil na Tviteru pratilo je 47.500 korisnika.

  Mačke su u poznatoj londonskoj ulici prisutne još od 1920. godine. Neke su bile odlikovane titulom vladinog „lovca na miševe“ i stavljene na državni platni spisak.

  Izvor: N1, agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE