Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  metalni deo, parizer

  Znate li čemu služi metalni deo na omotu parizera? (VIDEO)

  Priznajte, kada kupite šunku, parizer, ili bilo koji proizvod ovog tipa u omotu, pre korišćenja nožem isečete prvio deo, onda isečete foliju onoliko koliko planirate da sečete parčića i zatim je pocepate u krug i bacite u đubre. Pogrešno! Sigurno ste primetili mali metalni deo na krajevima svakog omota. Ako mislite da znate čemu on služi , vrlo verovatno ste u zabludi, jer mu nije jedina svrha da pričvrsti crevo parizera da se ne otvori..

  Nedavno je na društvenim mrežama „otkriveno“ da ovaj mali deo ima i drugu namjenu, i to vrlo korisnu.

  Jedan snimak sa Instagrama pokazuje da taj metani deo zapravo služi da se omotač uvija, tj. zavrće postepeno podižući crevo lagano, kako se suhomesnati proizvod odseca deo po deo.

  Dakle, više ne morate da cepate omot i da se nervirate što neće lepo da se iseče nožem, već elegantno – zavrnete metalni deo.

  Nedavno je otkriveno i zašto kasirke otvaraju kutije sa jajima na kasi. 

  karton jaja

  Zašto kasirke otvaraju kartone jaja na kasi

  Svako od nas svedok je da, pre nego što nam prodavačice u marketima otkucaju karton jaja na kasi, prvo zavire u samu kutiju. Evo zašto to rade.

  Niko od nas nikada nije pomislio da ovo zavirivanje u proizvod koji smo kupili ima bilo koju drugu svrhu osim one najočiglednije – da provere da li su sva jaja čitava i da li su sva tu.

  I mi sami, pre nego što odaberemo karton sa jajima sa rafa otvorimo poklopac i pogedamo da li je neko jaje „čuknuto“ i da li slučajno neko fali, pa nam je jedino logično bilo da i one to rade iz istog razloga.

  Ali, ne. Radnice na kasi ne brine da li su nam sva jaja čitava, već računaju na to da smo taj posao obavili sami pre nego pto smo ih stavili u korpu. Otvaranje kutije na kasi radi se iz kompletno drugačijeg razloga.

  Karton se provera zbog eventualne krađe. Naime, kupci bi mogli prokrijumčariti manje proizvode poput žvakaćih guma, upaljača ili kinder jaja u kartonu za jaja, zbog čega kasirke otvaraju poklopac kutije kako ukradeni proizvodi ne bi prošli „ispod radara“.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE