Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zlatni KAVEZ: „SELO BOGATAŠA“ stanovnicima ODUZIMA SVE ako se odsele (VIDEO)

  Huaksi je nekada bilo siromašno selo. Sada je najbogatije selo koje polaže veto na bogatstvo svog stanovništva.

  Smešteno u pokrajini Jiangsu, selo Huaksi sadrži neboder na 72 sprata, tematski park, obilje luksuznih vila i nebo kojim kruže helikopteri. Selo broji oko 2000 stanovnika, a među njima nema siromaha. Na bankovnim računima meštani nemaju ispod 143 hiljade dolara i svi žive u vilama. S toga, selo opravdano nosi naziv „Selo bogataša”.

  Za život u izobilju ipak postoji pravilo: Ukoliko napustite selo, gubite sve što imate, piše National Geographic Srbija.

  S obzirom na to da većina stanovnika radi 7 dana u nedelji, jedino gde mogu da potroše novac je njihovo selo, u kom ne postoje ni kafići ni klubovi. Javni saobraćaj odvija se vazdušnim putem – helikopterima, tako da su stanovnici sela Huaksi za svega nekoliko minuta u okolnim gradovima.

  Poreklo bogatstva je nepoznato, a mediji u selo mogu da uđu jedino ako dobiju dozvolu. Zanimljivo je da je selo pre 30-ak godina bilo poput prosečnih kineskih sela, siromašno, sa svega 600 stanovnika. Poznato je da je u tom trenutku partijski zvaničnik Vu Renbao objavio plan koji će doneti prosperitet selu. Ubrzo je osnovano nekoliko firmi koje su zaposlile stanovnike i od njih stvorile bogataše.

  Izvor: National Geographic Srbija

  Foto: Printscreen/Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE