Zlatni globus 2022: Dobitnici Spilberg, Kempion, Brana...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zlatni globus 2022: Dobitnici Spilberg, Kempion, Brana…

  Dodela nagrada Zlatni globus, takozvana najveća holivudska zabava koja je redovno privlačila 18 miliona televizijskih gledalaca, svedena je na blog uživo u nedelju uveče za svoje 79. izdanje.

  Udruženje holivudskih stranih novinara (HFPA) dodelilo je filmske nagrade u nedelju uveče bez televizijskog prenosa, nominacija, crvenog tepiha, voditelja, štampe. Umesto toga, članovi HFPA i neki primaoci filantropskih grantova grupe okupili su se u hotelu Beverli Hilton na 90-minutnom privatnom događaju, objavljujući imena filmskih i televizijskih pobednika na društvenim mrežama organizacije.

  „West Side Story“ Stivena Spilberga osvojila je nekoliko velikih nagrada, za najbolju slikovnu komediju ili mjuzikl, najbolju glumicu za Rejčel Zegler i najbolju sporednu glumicu za Arijanu DeBoz.

  Netflikov gotički vestern „The Power of the Dog” proglašen je za najbolju dramu, zajedno sa ostalim priznanjima za režiju Džejn Kempion i sporednu predstavu Kodija Smit-Mekfija.

  Među ostalim filmskim pobednicima bili su Vil Smit za „King Richard“, Nikol Kidman za „Being the Ricardos“ i Endru Garfild za „Tik, tik…BUM!“

  Za najbolju žensku sporednu ulogu nagrađena je Arijana De Bose za “Priču sa zapadne strane”, a za mušku Kodi Smit-Mekfi za “The Power of the Dog”. Za najbolju filmsku muziku nagrađen je Hans Zimer za “Dinu”.

  Od brojnih ostalih kategorija najbolja dramska serija je “Sučešion”, a mjuzikl ili komedija je “Hacks”, dok je najbolji televizijski film “The Underground Railroad”.

  Japanski film „Drive My Car“, takođe miljenik grupe kritičara, dobio je nagradu za najbolji film koji nije na engleskom jeziku, dok je „Encanto“ pobedio za animaciju.

  Iako bi objavljivanje pobednika na društvenim mrežama moglo izgledati kao jednostavan zadatak, oni koji su pratili dodelu na Tviteru možda su ponekad bili pomalo zbunjeni. Tvitovi su često izostavljali u kojoj je tačno kategoriji osoba pobedila, prenosi AP.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE