Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ziđin u Srbiji planira da uloži više od 3 milijarde dolara

  Generalni direktor većinskog vlasnika RTB Bor, kompanije Ziđin (Serbia Ziđin Copper) Djan Siming najavio je da to kinesko preduzeće planira da investira 1,26 milijardi dolara u Srbiju.

  On je tokom sastanka sa ministarkom rudarstva i eneregtike Zoranom Mihajlović naveo i da su ukupne planirane investicije te i kompanije Ziđin majning (Ziđin mining) u Srbiji veće od tri milijarde dolara.

  „Do sada smo u RTB Bor uložili 640 miliona dolara. Pored aktivnosti na proširenju i sanaciji postrojenja, ulažemo u zaštitu životne sredine i unapređujemo uslove i bezbednost na radu. Zasadili smo više od 56.000 sadnica u industrijskoj zoni, a za 88 odsto smanjili povrede na radu u ovoj godini“, naveo je direktor kompanije.

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je investicija kompanije Ziđin jedna od najvažnijih u Srbiji, navedeno je u saopštenju ministarstva.

  „Ministarstvo je otvoreno i tu da vam bude podrška 24 sata, sedam dana u nedelji. Od vas očekujem da definišete strategiju razvoja obe kompanije, ukoliko je nemate očekujem da to pripremite, jer je investiranje i u Ziđin koper i u Ziđin majning za nas od izuzetnog značaja“, navela je Mihajlović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • "rtb bor"

   Dobro je što će kineski Ziđin uložiti u nekadašnjem RTB Bor tri milijarde dolara, a da li ministarka Mihajlović zna da u Boru sva prerada metala i proizvodnje Fabrika žice, Livnica, Prerada metala, Zlatara Majdanpek i drugih grobar RTB Bor zvani Sosa je zatvorio i sveo broj zapošljenih sa 25.000 na 5.000 i uz pomoć vlasti poklonio RTB Bor kinezima. Sa tri milijarde dolara, postoji opasnost da kinezi utroše za investicione potrebe, a ne za svoj džep, pošaljite im Sosu, on najbolje radi sa parama dok ih ne smesti na pravo mesto. On ne trpi dobre stručnjake i samomisleće ljude, već poslušnike, poltrone i klimoglavce i o tome treba voditi računa.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE