ŽICA SE USIJALA: Zovu i prijavljuju "ilegalce"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ŽICA SE USIJALA: Zovu i prijavljuju “ilegalce”

  Telefonski broj za prijavu rada “na crno”, posle samo tri dana već daje dobre rezultate, izjavio je vršilac dužnosti direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović.

  Đurović je istakao je da je na broj 0800 300 307 za prijavu rada “na crno”, za samo dva dana primljeno preko 580 poziva, što znači da je medijska kampanja koja prati ovu akciju pokazala prve rezultate.

  Od 110 obrađenih poziva, za 47 ima osnova da inspekcija rada izađe na teren i utvrdi pravo stanje, rekao je Đurović u razgovoru sa ministrom za rad Zoranom Đorđevićem, na sastanku sa inspektorima iz cele Srbije.

  U samo dve beogradske opšine u jednom danu, tokom 375 nadozora, inspektori rada zatekli su 137 radnika koja su radili na crno.

  Građani postaju svesni šta dobijaju boreći se protiv rada “na crno”, što i jeste cilj Ministarstva, rekao je Đurović i dodao da će Inspektorat za rad nastaviti aktivan rad na suzbijanju sive ekonomije redovnim i vanrednim kontrolama, 24 sata dnevno.

  Đorđević je zahvalio svim inspektorima na svemu što su do sada uradili, istakavši da svi zajedno rade odličan posao koji ima veliku korist za državu, ali i za naše građane.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE