Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Žena iz budućnosti

  Stručnjaci pokazali kako izgleda žena iz budućnosti: Grba, ruke u obliku kandži i drugačije oči (FOTO)

  Stručnjaci su kreirali model pod nazivom Mindi koji pruža uvid u to kako bismo mogli da izgledamo za malo manje od 1000 godina zahvaljujući našem oslanjanju na savremenu tehnologiju. Žena iz 3000. godine ima grbu, široki vrat, „ruku u obliku kandži“ i drugačije očne kapke.

  Godine gledanja u pametne telefone ili u ekrane računara rezultiraće pogrbljenim držanjem. Naše ruke će trajno da budu oblikovane u kandže zbog držanja pametnih telefona. Zastrašujući model može da vas podstakne da provodite manje vremena pored uređaja.

  Mindi je žena kreirana od strane Toll Free Forwarding kao način da se vizuelizuje kako tehnologija utiče na naša tela.

  „Pribavili smo naučna istraživanja i stručno mišljenje o ovoj temi, pre nego što smo radili sa 3D dizajnerom na stvaranju budućeg čoveka čije se telo fizički promenilo usled dosledne upotrebe pametnih telefona, laptopova i drugih tehnologija“, objasnili su, prenosi Daily Mail.

  Govoreći za Toll Free Forwarding, dr Nikola Đorđević iz Med Alert Help-a je objasnio: „Način na koji držimo naše telefone može da izazove naprezanje u određenim tačkama kontakta – izazivajući sindrom kubitalnog tunela.“

  Pored „kandži“ ljudi bi mogli da iskuse „lakat pametnog telefona“ – stalni ugao od 90 stepeni uzrokovan tipičnim pozicioniranjem ruke prilikom držanja uređaja.

  „Dugo držanje savijenog lakta, najčešće dok držite telefon, može da istegne nerv iza lakta i izvrši pritisak na njega“, dodao je dr Đorđević.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE