Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  željko mitrović

  FILMSKI PRVENAC Željka Mitrovića u pozorištu čiji se vlasnik još „ne zna“

  Vlasnik Pinka Željko Mitrović se na Tviteru pohvalio da – sam projektuje arhitektonsko-tehnička rešenja za svoje beogradsko pozorište – Odeon. Ipak, zvanično se još uvek ne zna ko je vlasnik pozorišta o kojem Mitrović piše.

  Mitrović je na svom profili na ovoj društvenoj mreži napisao da završava pisanje svog pozorišnog i filmskog prvenca “LUCIFER”.

  „Odlučio sam da sam napišem, režiram i produciram ovaj svakako neobičan komad! Takođe, sam projektujem arhitektonsko-tehnička rešenja za moje beogradsko pozorište Odeon! Pogledah i sve ovde u Londonu“, napisao je Mitrović.

  Ko je zapravo vlasnik Odeona? Spominje se Željko Mitrović

  Bioskop Odeon u Beogradu dobio je 4. aprila novog vlasnika putem prodaje na onlajn aukciji. Zvanično – vlasnik još nije poznat. Nema ga za sada ni u eKatastru, niti njegovo ime otkriva javni izvršitelj koji je u ime poverioca prodao bioskop za 135,9 miliona dinara, piše N1.

  Cena za 2.524 kvadrata u centralnoj beogradskoj Ulici kraljice Natalije 45 bila je 135.901.227 dinara. To je 53.843 dinara po kvadratu, odnosno oko 458 evra. Bioskop je, putem javne onlajn aukcije, prodao javni izvršitelj u ime poverioca JP „Gradskog stambenog“ iz Beograda.

  Procenjena vrednost nepokretnosti bila je 176,49 miliona dinara, a početna cena kretala je od 70 odsto vrednosti, tojest od 123,55 miliona dinara. S obzirom da je licitacioni korak bio vredan 12,35 miliona dinara, jasno je da je objekat prodat „u dva koraka“.

  Bioskop odeon, Kraljice Natalije 45 (Google)

  Javni izvršitelj kaže da ne može da obelodani ime kupca. Uvidom u eKatastar, vidi se da je – bar zvanično – vlasnik i dalje Beograd film. Ko god da je novi vlasnik, namenu objekta – kao ustanove kulture – neće moći da menja.

  „Upozoravaju se zainteresovana lica da je zabranjena promena postojeće namene objekta. Objekat je kulturno dobro i svaki vlasnik ili korisnik te nepokretnosti ima obavezu da za preduzimanje bilo kakvih intervencija i radova na istoj, njegovoj pripadajućoj katastarskoj parceli, kao i zaštićenoj okolini kulturnog dobra, obrati Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda za utvrđivanje uslova za preduzimanje mera tehničke zaštite i davanje saglasnosti na projekat i dokumentaciju“, navodi se u Zaključku o prodaji nepokretnosti na prvom elektronskom javnom nadmetanju.

  Željko Mitrović

  Vlasnik i glavni i odgovorni urednik televizije Pink Željko Mitrović (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

  Sporna privatizacija

  Inače, preduzeće „Beograd film“, vlasnik prodate bioskopske sale u Ulici kraljice Natalije, u žižu javnosti dospelo je zbog sporne privatizacije.

  To preduzeće, koje je upravljalo sa 14 bioskopa, kupio je 2007. godine biznismen Nikola Đivanović. Neke bioskope je zatvorio, neke prodao za drugu namenu. Đivanović je i privođen 2011. godine, zajedno sa još nekoliko saradnika upravo zbog prodaje pet bioskopa na najatraktivnijim lokacijama u Beogradu i sumnje da su, tom prilikom, akcionari firme i država oštećeni za više od pet i po miliona evra.

  Bioskopska sala Odeona, sudeći po fotografijama objavljenim na portalu eAukcija, potpuno je ruinirana.

  Bioskopska sala (Pixabay)

  Izvor: BIZLife, N1

  Foto: Beta/Google

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE