Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZELENO SVETLO Danske za „Severni tok 2“

  Danska agencija za energetiku izdala je dozvolu kompaniji Severni tok 2 AG za izgradnju dela istoimenog gasovoda jugoistočno od ostrva Bornholm u Baltičkom moru, javlja Tas.

  „Na osnovu konsultacija i neposrednog dijaloga sa relevantnim danskim vlastima, Danska agencija za energetiku je procenila da je, sa aspekta životne sredine i pitanja bezbednosti, najpovoljnija ruta na jugoistoku za koju je data dozvola“, navodi se u saopštenju agencije.

  Danska je sada u obavezi da „dozvoli izgradnju tranzitnih cevovoda… i ako je potrebno, da odredi trasu na kojoj bi cevi trebalo da se polažu“, navodi agencija.

  Ranije ovog meseca, Gasprom je saopštio da je 83 odsto gasovoda Severni tok 2 – deonica u dužini od 1.269 kilometara u Baltičkom moru – završeno, dodajući da se očekuje da će gasovod biti završen do kraja ove godine.

  Projekat „Severni tok 2“ predviđa izgradnju dve linije gasovoda kojim će isporučivati oko 55 milijardi kubnih metara ruskog gasa direktno u Nemačku i druge evropske zemlje.

  Cevovod za transport ruskog prirodnog gasa u Evropu, prema projektu, treba da prolazi preko teritorije Danske, Finske, Nemačke, Rusije i Švedske.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Severni tok 2

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE