Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog trovanja đaka 48-časovno zadržavanje za odgovorno lice „Catering&Bakers“

  Beogradska policija, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom i po nalogu zamenika javnog tužioca, odredila je zadržavanje do 48 časova B.P. (41), odgovornom licu privrednog društva „Catering&Bakers“, koje je snabdevalo hranom beogradske osnovne škole u kojima je došlo do trovanja đaka, saopštio je MUP.

  Kako se navodi, B.P. je osumnjičen da je u svojstvu odgovornog lica privrednog društva, koje je imalo zaključene ugovore o javnim nabavkama sa četiri beogradske osnovne škole, a u vezi sa dostavljanjem pripremljenih obroka, u periodu od 2. do 3. oktobra 2017. godine proizvodio i stavio u promet škodljive životne namirnice.

  Gradskom zavodu za javno zdravlje prijavljeno je da 135 dece iz četiri beogradske osnovne škole pati od stomačnih tegoba, a zbog mogućeg trovanja predloženo je da se privremeno školama obustavi ketering firme koja snabdeva te školske kuhinje hranom, rečeno je Beti u zavodu.

  Reč je o učenicima beogradskih osnovnih škola „Vojvoda Mišić“, „Radojka Lakić“, „Braća Baruh“ i „Veljko Dugošević“.

  Uzrok: Strafilokokni enterotoksin

  Uzrok zaraznog trovanja hranom kod 149 dece iz šest osnovnih škola je strafilokokni enterotoksin, rekla je danas agenciji Beta epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje Slavica Maris.

  Maris je istakla da je da je kod obolele dece u pitanju blaža klinička slika i da je najvažnije da niko nije hospitalizovan.

  Ona je istakla da je epidemiološko ispitivanje izvršeno u 18 beogradskih škola i u dva privatna vrtića.

  Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković preporučila je juče da se u pet beogradskih škola, koje sarađuju s istim dobavljačem hrane, obustavi isporuka hrane, jer jedan broj učenika ima zdravstvene tegobe za koje se veruje da su povezane s ishranom u školi.

  Beogradska policija odredila je sinoć zadržavanje do 48 časova B.P. (41), odgovornom licu privrednog društva „Catering&Bakers“ koje je snabdevalo hranom beogradske osnovne škole u kojima je došlo do trovanja đaka.

  Mediji su juče preneli da su špagete koje su bile na meniju škola koje se snabdevaju hranom iz iste firme, najverovatnije izazvale simptome zaraznog trovanja kod dece.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE