Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog otkazanih nastupa, pevači od države dobili NOVČANO OBEŠTEĆENJE

  Nakon što se nekoliko domaćih pevača žalilo da zbog pandemije koronavirusa ne privređuju, država im je pritekla u pomoć.

  Velika prašina se podigla kada su pojedini muzičari zbog manjka posla i otkazanih nastupa zbog pandemije koronavirusa tražili pomoć države.

  Kako su u više navrata isticali, posla nema, a životni i ostali troškovi se nagomilavaju, te im je sada država zvanično pritekla u pomoć.

  Finansijsku pomoć od države dobili su izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika, i to na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije, koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, potvrdio je Dragiša Golubović, predsednik Semus.

  „Tu pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogo drugi. Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Ta pomoć je znatno pomogla ljudima. Mi smo u ime Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije uputili zahtev Ministarstvu finansija da odobri dodatna sredstva i za samostalne radnike u oblasti kulture, tj. za muzičare i pevače koji nisu u statusu samostalnog umetnika, koji žive isključivo od svog posla i po tom osnovu su prijavljeni kod penzionog fonda i plaćaju sami sebi doprinose. Nadamo se da će i to odobriti“, objasnio je Golubović.

  Ivan Gavrilović se oglasio ovim povodom i istakao da mu novčana pomoć u doba pandemije mnogo znači da je veoma zahvalan Sindikatu.

  Tačna je informacija. Moram da pohvalim Semus i njegovog predsednika. Dobili smo od njih po 90.000 dinara, to nekom znači, a onom ko zarađuje puno možda i ne znači. Meni grad Beograd uplaćuje staž, na osnovu svega onoga što smo radili devedesetih, imali smo puno humanitarnih akcija“, potvrdio je Gavrilović.

  Ceca o tome kako je estradi teško: „Troškovi jezivi, prihodi nula“

  Izvor: Mondo, Kurir

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE