Završena treća po redu jedriličarska regata Savski kup

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Završena treća po redu jedriličarska regata Savski kup

  Treća po redu jedriličarska regata Savski kup, održana je tokom vikenda kod Novog mosta na Adi, u organizaciji Jedriličarskog kluba Sava i uz podršku kompanije Tikkurila. Više od 150 gostiju mogli su da uživaju u odličnim trkama.  Prvog dana održane su 3 trke po Kosavi 3- 5m/s i toplom vremenu. Drugog dana održane su 3 trke po slabom gornjaku 2-4m/s.

  U klasi M550 prvo mesto osvojio je Dragan Petrović  sa posadom iz JK Zemun, drugo mesto Antonije Pušić Rambo sa posadom iz JK Sava, dok je treće mesto pripalo Zlatanu Zlatkoviću  sa posadom iz JK Zemun. U klasi Krstaš, koja je uvedena ove godine prvo mesto osvojio je Milos Stoisavljević sa posadom iz Akademski jedriličarski klub AJK Beograd, drugo mesto Marko Gligorović  sa posadom iz JK Ada. Kompanija Tikkurila nagradila najbolje ekipe u obe kategorije, a organizator se potrudio da svim takmičarima i ljubiteljima jedrenja omogući dobro takmičenje i ugodan boravak.

   „Savski kup nastao je 2015. god, sa idejom popularizacije jedrenja u Beogradu. Regata  se nalazi u kalendaru takmičenja Jedriličarskog saveza Srbije u rangu sa koeficijentom 1.35 i organizuje se treći vikend u avgustu mesecu ,“ izjavio je Milan Đorđević, predsednik Jedriličarskog kluba Sava i dodao da će klub nastojati da Savski kup u budućnosti postane sportsko nadmetanje jačeg ranga sa koeficijentom 1.55.

  „Kompanija Tikkurila, poznata po svojoj dugoj tradiciji u proizvodnji boja i lakova, podržava sport i zdrave načine života. Pored Savskog kupa, koji smo podržali po prvi put, kompanija u septembru podržava Color Running, trku sa bojama, težeći da na taj način zdrave životne stilove i ekološki koncept življenja približi i publici u Srbiji“, izjavila je Gorica Jević, direktor marketinga kompanije Tikkurila.

  Jedriličarski klub Sava osnovan je 2013. godine i bavi se popularizacijom rekrativnog i sportskog jedrenja. Regata Savski kup do sada je okupila 45 posada i više od 600 gledalaca.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE