Zašto je profesor Zec pokrenuo svoj Jutjub kanal?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto je profesor Zec pokrenuo svoj Jutjub kanal?

  Profesor Miodrag Zec pokrenuo je svoj Jutjub kanal, a razloge zbog kojih se odlučio na takav korak izneo je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

  Prema njegovim rečima, naše društvo pati od zaboravljanja, nedostatka odgovornosti za javno izgovorenu reč i trajnog potiskivanja kritičkog mišljenja.

  “Stoga nije retkost da jedni te isti ljudi protokom vremena zastupaju potpuno suprotne stavove: nacionalisti postaju mondijalisti, komunisti antikomunisti, autokrate demokrate… Ne sporeći im pravo da tako postupaju, smatram potrebnim da društvo pamti, jer nedostatak kulture sećanja ima pogubne posledice, stalno smo na početku a neprekidno na začelju”, napisao je profesor Zec.

  Kako je objasnio, na sugestiju brojnih građana, a pre svega njegovih studenata, na ovom kanalu će da izloži sudu javnosti sve ono što je pisao u štampi, govorio na radiju i televiziji u periodu od preko trideset godina, a do čega su uspeli da dođu.

  “Arhiva je obimna i sređena hronološki, a molim sve koji vide da nešto nedostaje ili misle da je nešto namerno izostavljeno da nam to dostave za objavljivanje”, napisao je.

  Za kraj, Zec je pozvao sve one koji učestvuju u javnom životu da učine isto i da time podignu odgovornost za javno iznete stavove, doprinesu kvalitetu javnog dijaloga i ožive kulturu sećanja!

  “GUGL SVE VIDI, SVE ČUJE I SVE PAMTI!”, napisao je Zec.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE