Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zapalio LGBT zastavu i dobio 15 godina zatvora

  Adolfo Martinez proglašen je krivim i osuđen na 15 godina jer je što srušio i zapalio LGBT zastavu koja je u junu bila na Ujedinjenoj Hristovoj crkvi u Amesu, u Ajovi.

  Martinez kaže kako je uklonio zastavu zato što smatra da crkva ne bi trebalo da podržavati LGBT zajednicu, prenosi CNN policijski izvještaj.

  „Bila mi je čast učiniti to. Blagoslov Gospoda može čvrsto zauzeti za njegov svet protiv svih nedaća“, rekao je Martinez.

  Ovaj 30-godišnjak suočen je s 15 godina zatvora nakon što je bio proglašen krivim za zločin iz mržnje, uznemiravanje i recedivnost u prestupima.

  Martinez kaže da je kriv i nema nameru da se bori protiv optužbi zato što je „svesno, namerno i svojevoljno” zapalio zastavu.

  „Zločini iz mržnje prema LGBTQ zajednici ozbiljna su stvar zato što nanose karakterističnu emocionalnu štetu žrtvama i unose strah u ciljane zajednice. U skladu s tim, istinska pravda trebalo bi uvek težiti rehabilitaciji, pomirenju i ozdravljenju zajednica“, rekla je izvršna direktorka LGBTQ organizacije „One Iowa“.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE