Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zanimljivo: Mađarske kompanije će INVESTIRATI u Jug u Srbije

  Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto je najavio da će devet njihovih kompanija uložiti oko 75 miliona evra u Srbiji, prenosi Ministarstvo finansija, uz napomenu da će ih najviše biti u centralnoj i južnoj.

  Detalji još nisu poznati, a ove najave dolaze nakon sastanka mađarskog ambasadora sa gradonačelnicom u Nišu i obećanja da će neke od 26 zainteresovanih firmi ulagati u ovaj region.

  Nakon sastanka ministra finansija Siniše Malog sa ministrom spoljnih poslova Mađarske saopšteno je da će devet kompanija doći u Srbiju, ali za sada je nepoznato kada i koliko će njih ulagati u jug Srbije.

  Mađarska je sa 25 miliona evra podržala firme da dođu u našu zemlju, ali navode da će vrednost investicija biti između 75 i 80 miliona evra.

  Pomenute kompanije će investirati u logističke centre, farmaceutsku industriju, preradu voća i u metalo-prerađivačku industriju, i to sa naglaskom na centralnu i južnu Srbiju, navode u saopštenju.

  Ministar Mali je najavio da će održati zajednički sastanak sa predstavnicima, za sada neimenovanih kompanija, kako bi one što pre počele da rade ovde.

  Ova obećanja Ministarstva finansija dolaze par nedelja nakon sastanka ambasadora Mađarske u Srbiji Atile Pintera i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Nišu, nakon koga je dogovorena saradnja dve zemlje, ali i najavljeno će narednih nedelja biti saopšteno koje mađarske firme, od 26 zainteresovanih, će ulagati u ovaj deo Srbije.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE