Za MSK tri potencijalne ponude

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za MSK tri potencijalne ponude

  Tehničku dokumentaciju za Metanolsko-sirćetni kompleks otkupile su tri kompanije, a da li će podneti i konkretnu ponudu znaće se do 10. avgusta, kada ističe rok da zainteresovani investitori odluče hoće li ući u trku za 99,9 odsto ove kompanije.

  Početna cena je 20,4 miliona evra. Ukoliko prodaja ne uspe ni iz drugog puta, MSK će ući u treći krug i to do kraja septembra. Ovo se vidi iz Memoranduma sa Međunarodnim monetarnim fondom, pišu Večernje novosti.

  Trenutno su 104 preduzeća neprodata. U toku je javni poziv za šest firmi, a u pripremi je objava oglasa za devet preduzeća.

  Ministarstvo privrede najavljuje da će objaviti javne pozive za privatizaciju i svih ostalih preduzeća iz privatizacionog portfelja, ukoliko se za to steknu uslovi. Prvi na spisku je PKB, čija će se prodaja oglasiti već u avgustu.

  “Zaključkom Vlade određeno je da će se postupak privatizacije PKB korporacije i zavisnih društava, Veterinarska stanica PKB, Eko-lab, PKB Agroekonomik, sprovesti metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem zajedno i u istom postupku”, kažu u Ministarstvu privrede.

  Javni tender za strateškog partnera za rudnik bakra RTB Bor raspisan je ovog meseca, a prijave se dostavljaju do 20. avgusta. Vlada se MMF obavezala i da će do kraja septembra pokrenuti tender za privatizaciju Petrohemije.

  Do aprila ove godine je više od 300 kompanija otišlo u stečaj, a više od 50 je privatizovano od kraja 2014. Oko 33.500 zaposlenih iz oko 320 preduzeća je dobilo otpremnine. Treba rešiti 114 preduzeća sa gotovo 45.000 zaposlenih, piše list.

  Izvor: B92

  Foto: MSK

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE