Za dva dana više od 8.200 prekršaja: Počela akcija "Spid Maraton"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za dva dana više od 8.200 prekršaja: Počela akcija “Spid Maraton”

  U okviru međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL, saobraćajna policija na srpskim putevima sprovodi akciju “Spid maraton” u okviru koje se brzina neprekidno meri 24 sata, izjavila je Zagorka Cvetković iz Uprave saobraćajne policije.

  Ona je navela da u sklopu Spid maratona, saobraćajna policija kontroliše brzinu svim raspoloživim ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

  Akcije pojačane kontrole saobraćaja, kako je istakla, sprovodi se od ponedeljka i trajaće sedam dana, a u prva dva dana saobraćajna policija otkrila je ukupno 6.261 prekršaja prekoračenja brzine i 1.939 drugih prekršaja.

  Cvetković je naglasila da je neprilagođena brzina najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, a da je poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine u dramatičnom porastu.

  Uprkos sveobuhvatnim kontrolama i velikom broju otkrivenih prekršaja, kako je rekla, i dalje veliki broj vozača svakodnevno ugrožava i sebe i druge učesnike u saobraćaju prekoračujući dozvoljenu brzinu kretanja vozila.

  Ona je navela da je cilj akcije dosledno sankcionisanje svih vozača koji budu zatečeni u prekoračenju brzine.

  “Čak i malo povećanje brzine drastično pogoršava posledice saobraćajne nezgode. Uspori, sačuvaj život!”, istakla je Cvetković.

  Ministar policije Aleksandar Vulin nedavno je rekao da se godišnje kazni više od 300.000 vozača zbog prekoračenja brzine.

  Izvor: Agencije, BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE