Za bahatu vožnju TRAJNO ODUZIMANJE dozvole i vozila?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za bahatu vožnju TRAJNO ODUZIMANJE dozvole i vozila?

  Agencija za bezbednost saobraćaja predložiće da u okviru izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja bude predviđeno i trajno oduzimanje vozačke dozvole i vozila nesavesnim vozačima koji nisu spremni da promene ponašanje, najavio je direktor te Agencije Duško Pešić.

  Kao razlog, Pešić je naveo da je u Agenciji tokom osam godina bilo više od 8.000 vozača koji su sakupili 18 kaznenih poena i morali ponovo da prođu obuku, ali da su među njima bila i 32 vozača koja su do sada dva puta izgubili vozačku dozvolu.

  Među onima koji su sakupili 18 kaznenih poena bilo je i 12 doktora nauka.

  I dalje najviše procentualno stradaju pešaci. Od početka godine stradalo je troje dece pešaka.

  “Apelujemo na roditelje da povedu računa gde se to deca kreću, jer broj nezgoda koji se pojavljuje sa decom postepeno i polako počinje da bude upozoravajući”, naveo je Duško Pešić.

  “Od početka godine 15 ljudi je poginulo zato što nije imalo vezan pojas – od toga, šest je poginulo prilikom prevrtanja. Vezivanje pojasa nije lični izbor. Mislite na vašu decu na vašu suprugu jer nevezivanjem pojasa ostavljate ih same”, naveo je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

  Da je zakon preko potreban, kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja, govori i podatak da najviše stradalih u saobraćajnim nezgodama čine vozači i putnici u putničkim vozilima – oko 46 odsto, da četvrtinu svih poginulih u saobraćaju čine pešaci, dok je svaki deseti usmrćeni motociklista.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE