Za 6 meseci milijarda: Beograd PUNI KASU od dozvola

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za 6 meseci milijarda: Beograd PUNI KASU od dozvola

  Tokom poslednjih šest meseci Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obezbedila je u gradskom budžetu prihod od preko milijardu dinara od prodaje zemljišta u javnoj svojini grada, kaže pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

  Prema njegovim rečima, a kako prenosi Beoinfo, na tim lokacijama moguća je izgradnja blizu 50.000 kvadratnih metara stambenih, poslovnih i privrednih sadržaja.

  Prilikom pribavljanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata, investitorima se obračunava i naplaćuje doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, što predstavlja dodatni prihod za budžet grada, rekao je Mladenović.

  Pomoćnik gradonačelnika podseća da je investitor kome je na javnom nadmetanju u aprilu otuđeno zemljište na Auto-komandi uplatio na račun grada svih 504,3 miliona dinara.

  Kada bude podnet zahtev za izdavanje građevinske dozvole investitoru će biti obračunat i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta.

  Sredstva od prodaje građevinskog zemljišta omogućavaju nastavak izgradnje nedostajuće infrastrukture i javnih objekata, kao i redovno servisiranje drugih rashoda koji se planiraju u budžetu grada, dodao je on.

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE