Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nobelova nagrada za stvaraoce mRNK vakcine

  Youtube uklonio video Roberta Kenedija zbog tvrdnji o neželjenim reakcijama vakcine

  Youtube je saopštio da je uklonio video advokata Roberta F. Kenedija Jr, koga je intervjuisao voditelj podkasta Džordan Piterson, zbog kršenja politike zabrane dezinformacija o vakcinama.

  Portparol Youtube-a rekao je za CNN da je platforma uklonila video sa Petersonovog kanala jer ne dozvoljava „sadržaj koji navodi da vakcine izazivaju hronične neželjene efekte, osim retkih neželjenih reakcija koje priznaju zdravstvene vlasti“.

  Najnoviji potez platforme usledio je kada je Kenedi, advokat za zaštitu životne sredine i aktivista protiv vakcina, svojim stavovima privukao veću pažnju javnosti i nedavno je njegov nalog ponovo aktiviran na Instagramu kao rezultat njegove dugotrajne predsedničke kampanje.

  Uklanjanje kanala koji šire dezinformacije

  Youtube je 2021. počeo da se bori protiv dezinformacija o vakcinama, u skladu sa ranijom politikom sprečavanja lažnih ili obmanjujućih tvrdnji o Covidu-19. U to vreme, kompanija je rekla da će ukloniti kanale „nekoliko poznatih širilaca dezinformacija o vakcinama“, uključujući onaj koji pripada Dečijoj zdravstvenoj odbrani, grupi povezanoj sa Kenedijem. Njegov kanal za predsedničku kampanju ostaje aktivan.

  YouTube (Unsplash)

  YouTube (Unsplash)

  U skladu sa svojom politikom, Youtube uklanja lažne tvrdnje o vakcinama koje se trenutno objavljuju. Iako je Youtube uklonio video, on je i dalje dostupan na Tviteru.

  U tvitu u nedelju, Kenedi je primetio da je gigant uklonio video rekavši: „Šta mislite? Da li platforme društvenih medija treba da cenzurišu predsedničke kandidate?“

  Kenedi dobio na sudu

  Robert F. Kenedi Jr. dobio je tužbu Vrhovnog suda SAD protiv „svih farmaceutskih lobista“ u kojoj je sud presudio da mRNA vakcine protiv Covida-19 izazivaju „nepopravljivu“ štetu.

  Presudu Vrhovnog suda retko ko je primetio: Covid vakcine nisu vakcine. U njoj Vrhovni sud potvrđuje da je šteta uzrokovana mRNA genskim terapijama nepopravljiva. Pošto je Vrhovni sud najviši sud u Sjedinjenim Državama, nema daljih žalbi i takve mogućnosti su iscrpljene.

  Robert F. Kenedi je u početnoj izjavi istakao da je ovo uspeh koji je moguć samo zahvaljujući međunarodnoj saradnji velikog broja pravnika i naučnika.

  Zapanjujuća statistika: 92% umrlih od Covida 2022. vakcinisano je NAJMANJE tri puta

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE