Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VW odložio odluku o lokaciji nove gigafabrike baterija

  Nemački proizvođač automobila Folksvagen (VW) odložio je odluku o lokaciji nove gigafabrike baterija za električne automobile u istočnoj Evropi u uslovima energetske krize i visoke inflacije.

  U oktobru je Škoda Auto, češki ogranak Folksvagena, objavio da očekuje da će njegova matična kompanija odluku o lokaciji doneti do kraja godine, podseća Rojters.

  „VW i njegova firma za baterije PowerCo kontinuirano procenjuju prikladne lokacije za iduću gigafabriku u Evropi“, stoji u izjavi VW poslatoj putem e-pošte. „Do sada nisu donete nikakve odluke, nastavljamo s procenom“, poručeno je.

  Češka novinska agencija ČTK već je izvestila da će odluka biti odložena za nekoliko meseci. I Češka je, uz Mađarsku, Poljsku i Slovačku, među analiziranim lokacijama za fabriku koja bi trebalo da počne proizvodnju baterija 2027. godine.

  „Ne moramo žuriti, produžili smo rok za odluku zbog trenutne situacije. To zasada ne utiče na planirani početak, ni gradnje ni proizvodnje“, poručili su.

  Nova fabrika baterijskih ćelija VW u istočnoj Evropi bila bi četvrta od ukupno šest planiranih na starom kontinentu do kraja decenije.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE