Vulinova "politika mira u regionu": Vojska služi samo za jednu stvar

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vulinova “politika mira u regionu”: Vojska služi samo za jednu stvar

  Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će Vojska Srbije nastaviti da se naoružava i unapređuje položaj svog kadra, i najavio novu stategiju odbrane do kraja ove godine.

  “Vojska služi samo za jednu stvar: da se spremi za rat, a na poliltici je da izbegne rat koliko može. Posao političara vojske je da vojska bude jaka, moćna i zadovoiljna i naoružana”, kazao je Vulin u Skupštini Srbije, odgovarajući predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću koji je tražio objašnjenje zašto je u predlogu državnog budžeta za 2018. godinu predviđeno veliko povećanje sredstava za naoružanje.

  Vulin je kazao da se “vojska naoružava po jasnim planovima koji su dostupni kome treba, u skladu s politikom zemlje”.

  “Strategija odbrane nacionalne bezbednosti je doneta 2009. godine baš u vreme vlade DOS-a i nadamo se da ćemo je promeniti do kraja godine, jer ne odgovara potrebama vremena”, kazao je ministar, navodeći da su tu Strategiju radili oficiri stranih armija i da sada tako neće biti.

  Vulin smatra da se “ponovo traži nastavak politike koja je uništavala vojsku”.

  “Traži se da vojska nastavi sa uništavanjem svoje opreme i naoružanja, traži se da vojska i dalje smanjuje svoj borbeni sastav, da istera iz svojih redova svakog borca, da iz svojih redova isteramo svakoga koga su izručivali i slali svakome ko je zatražio”, kazao je on.

  Vulin je naglasio da Vojska Srbije “neće više uništiti nijedan tenk, neće proterati nijednog oficira, neće se nikada više stidetio svojih vojnika”.

  “Ako vojska nije potrebna, ukinite je! A dok je ne ukinete, biće naoružana, imaće plate, radiće i napredovaće”, rekao je Vulin.

  Dodao je i da “Nisu ovo vremena kada se govorilo da Srbija nema nijednog neprijateja i da nikada više neće ratovati. Mi to ne možemo da kažemo, mi ne znamo to”, kazao je Vulin.

  Na primedbe opozicije da u budžetu nije vidljiv iznos sredstava za tajnu službu, Vulin je navo da takve informacije nisu javno dostupne nigde u svetu.

  “Za to postoje skupštinski odbori koji vrše kontrolu, pa i budžetske inspekcije koje vrše kontrolu trošenja novca”, kazao je on.

  Izvor: Beta

  Foto: Ministarsvo odbrane

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE