Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vujović sa Ziđinom: Kinezi SPREMNI za „ekološke“ korake

  Kineski Ziđin će izraditi akcioni plan kojim će, u okviru poslovanja kompanije, kratkoročno definisati korake u cilju zaštite životne sredine, dok će na dugoročnom planu ekološki problem biti rešen modernizacijom topionice.

  Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala sa predstavnicima Ziđina, većinskog vlasnika Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, o koracima koje bi ova kompanija trebalo da preduzme kako bi se zadovoljili standardi u poslovanju kojise odnose na očuvanje životne sredine.

  U cilju smanjenja zagađenja koje nastaje zbog rada topionice, Ziđin će, na zahtev resornog ministarstva, izraditi akcioni plan, kojim će definisati konkretne korake za naredni period.

  Akcioni plan će precizno definisati sve potrebne mere kako bi se na najbolji način zaštitila životna sredina od zagađenja. Na osnovu ovog dokumenta moći ćemo zajedno da pratimo koje aktivnosti su preduzete i kakav je efekat.

  Verujem da je ovo dobar mehanizam i da rezultat neće izostati. Važno je da svaka kompanija koja posluje u Srbiji ispuni sve ekološke standarde, a službe Ministarstva su im svakodnevno na raspolaganju kako bismo im pomogli da ostvare ovaj zajednički cilj, rekla je Vujović.

  Kineski partneri su ministarki Vujović predočili da će akcioni plan biti usmeren na kratkoročne ciljeve, dok će problem na duži rok rešiti planirana modernizacija topionice koja podrazumeva i izgradnju postrojenja za sakupljanje i prečišćavanje dimnih gasova i sistema za odsumporavanje.

  Predstavnici Ziđina i Ministarstva zaštite životne sredine dogovorili su sastanke na mesečnom nivou, kako bi se pratile i ubrzale planirane aktivnosti u oblasti ekologije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE