Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučićevo pitanje za glumce: Imaju li pravo da zloupotrebljavaju popularnost?

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da osuđuje način na koji su pojedini poslanici SNS reagovali na izjave glumaca.

  Kako je rekao gostujući na TV Prva, to su „naši glumci, volimo da ih gledamo“.

  „Ja nemam ništa protiv, samo kada govorite o tome da se ja mešam u sve, pa ti se mešaš u sve i to u ono što ti nije posao. Kakvu bi pravdu i pravnu državu uveli, pa oni bi protestima da pozivaju tužioca da nešto radi ili ne. Oni čak ne znaju da je tužilaštvo nezavisni organ. Ne mešam se ni u glumu ni u bilo šta drugo. Za šta sam kriv? Zbog klime i ove dece što su stradala? To mora tužilac da goni po službenoj dužnosti“, rekao je Vučić.

  On je upitao i da li glumci misle da imaju pravo na to da zloupotrebljavaju popularnost.

  „Ti ništa ne znaš o svemu tome, pojma nemaš i kad ste ušli u politiku sada morate da dobijete odgovor. Pojma nemaš ni o čemu i mislite da imate pravo da zloupotrebljavate svoju popularnost i to što neko pomaže na različite načine da živite bolje nego ikad ranije i da imate pravo da kažete da je Jelena Karleuša podržala Vučića, a nije me uopšte podržala, nego je rekla da nisam kriv za ovakve stvari i to zato što ima ugovor sa Telekomom. Pa vi svi imate ugovor sa Telekomom. Vi imate pravo to da kažete, a kad ona kaže to, onda ona nema pravo, a sa istom kompanijom imate ugovor“, rekao je Vučić.

  Nikola Kojo govorio isto pre pet godina

  Aleksandar Vučić je rekao i kako bi Nikola Kojo „hteo da angažuje tužioca za Telekomove pare“.

  „Pošto ih dobija isto od Telekoma, a onda će da nam kažu da su to zaradili i da su to narodne pare. Pa jesu, narodne su pare, a što ih onda nije bilo 2011. ili 2012. godine? A kad su narodne pare što onda deliš narod? Što se baviš onim što ti nije posao? I kad tako deliš narod, dobiješ više od onih koji te ne podržavaju nego od onih koji te podržavaju. Niko drugi nema pravo da iznese mišljenje o njima, a oni imaju pravo da iznesu mišljenje o svemu, svačemu i svakome i pravo da krše zakon i da naređuju tužiocu kako da se ponaša“, kazao je.

  Zatim je nastavio da napada Nikolu Koja. „To je isto govorio pre pet godina kada je rekao da će da se seli u Sloveniju, a sad će da nađe neku novu pa će sad da kaže da će u Švajcarsku ili Italiju“, rekao je Vučić.

  Iako bivši predsednik SNS, Vučić je pozvao poslanike SNS da ne „ulaze u blato sa uvredama“ prema glumcima. „Osuđujem način na koji su mnogi poslanici iz SNS reagovali. To su naši glumci koje volimo da gledamo u filmovima i koje ćemo uvek da volimo i ovog čoveka sam uživao da gledam u ‘Lepa sela, lepo gore’ i na milion mesta“, rekao je Vučić.

  On je ukazao i da svi prilozi koje je televizija Prva emitovala tokom njegovog intervjua predstavljaju dokaze pravog hibridnog rata, njegove dehumanizacije i delegitimizacije.

  IZJAVA DANA: Krađa nad krađama

  IZJAVA DANA: Glumci pitaju „ZAŠTO?“

  Izvor: 021, FoNet, Danas

  Foto: Beta, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE