Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić se sastao sa Sorošem….juniorom

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem, sa kojim je razgovarao o regionalnoj saradnji i podršci ove Fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava, saopšteno je iz kabineta predsednika.

  Predsednik Vučić je istakao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, kao i da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda. Srpski predsednik je naglasio i to da je regionu Zapadnog Balkana mesto u Evropskoj uniji, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

  Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava.

  Zamenik predsednika Upravnog odbora Aleks Soroš ohrabrio je Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu, kada je reč o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

  Vučić se ocem Aleksa Soroša, Džordžom Sorošem sastao u septembru ove godine u Njujorku, a kako je tada izjavio za Blic sa njim je „dugo razgovarao oko najvažnijih stvari na međunarodnoj sceni.“

  „Saslušao sam ih, ali su i oni mene saslušali. Nismo se bavili tračevima, već ozbiljnim stvarima. Razmenili smo viđenja o dešavanjima u svetu, Evropi, na Balkanu. Mislim da je važno da na tako bitnom mestu kažem te stvari. Bio je to veoma zanimljiv razgovor“, naveo jei Vučić.

  Ko je Aleks Soroš?

  Aleks Soroš je sin multimilijardera Džordža Soroša, a u političke vode „zaplovio“ je prošle godine nakon bogate donacije Demokratskoj stranci i njenim komitetima od 4,5 miliona dolara. Aleks je poznat kao „hronolog“ noćnog života na Menhetnu, pa je njegova Instagram stranica puna slika „pijanih karaoke žurki“, selfija sa poznatima i gozbi, ali u poslednje vreme i sve više sa sastanaka sa političkim liderima.

  Pa je jedna od njih i sa ocem i albanskim premijerom Edi Ramom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE