Vučić ne zna šta nas sutra čeka: Država obezbedila prehrambene zalihe

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić ne zna šta nas sutra čeka: Država obezbedila prehrambene zalihe

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država obezbedila velike zalihe prehrambenih proizvoda, kako ne bi zavisili od drugih šta god da se desi u svetu.

  “Pratimo svaki dan kako se usložnjava situacija. Kako se pojavi jedna utakmica Rusije i Ukrajine tako skoče cene svega. Moramo da nabavimo veće količine zato što ne znamo šta nas čeka sutra”, kazao je Vučić iz Pekinga za televiziju Pink.

  On je naveo da Kina kupuje sve sirovine, a da kada je to video pozvao je timove da i Srbija sebe obezbedi, da utisne što više gasa u Banatski dvor. “Gledamo to da pojačamo, a mazut smo kupili i imamo ga dovoljno”, rekao je Vučić.

  On je dodao da su srpski timovi dogovorili već 90 odsto stvari vezanih za pregovore sa Kinom, navodeći da je za Srbiju važno da nastavi da gradi odnose s tom državom.

  “Kada obezbedite pristup tako jakom tržištu kao što je kinesko, onda nemamo problem sa tim da obezbedimo posao za, na primer Budimku, druge fabrike za preradu voća, kao i naše vinare”, kazao je.

  Vučić je naveo da je Srbija planirala da otvori avio-liniju sa Kinom, ali da to nije bilo moguće zbog pandemije korona virusa.

  On je ocenio da su u Kini protivpandemijske mere rigorozne i da su zbog toga uspešniji od svih u Evropi, kako je naveo, jer su vrlo striktni i disciplinovani.

  Vučić je najavio da će država nastaviti da ulaže u medicinske institute i opremu. “Moramo da vodimo računa o onome što se zbiva u svetu. Ne samo oko vakcina, korone, mi još ne znamo da li će nas korona napustiti. A doći će i super vakcine”, rekao je Vučić.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE