Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: Krenuli u potragu za vakcinama, prve doze do kraja decembra

  Predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio je Srbija krenula „u potragu za vakcinama, kako bismo na najbrži mogući način nabavimo najbezbednije vakcine i da prekinemo katastrofalni uticaj koje korona ima na život ljudi u Srbiji ali i na našu ekonomiju“.

  Vučić je na konferenciji za novinare kazao da smo preko COVAX sistema za kraj ove godine obezbedili 1,8 miliona doza. „To je Pfizer BioNTech vakcina za sada ali pregovaramo i o ruskim i kineskim vakcinama jer su nam potrebne mnogo veće količine“.

  „Pokušaćemo do kraja januara da obezbedimo količine dovoljne za zdravstvene radnike, vojsku i policiju. Onda za zdravstveno najugroženije grupe stanovništva, pa onda za najstarije pa za sve ostale građane Srbije“. naveo je Vučić.

  „Da završimo borbu protiv kovida kao jedna od najuspešnijih zemalja u Evropi“, naveo je on i dodao da prve količine vakcina treba očekivati pre kraja decembra.

  Privredi pravi problem zaključavanje Evrope

  Predsednik Srbije istakao je da Srbiji pravi problem to što se Evropa ponovo zaključava pa postoji njihova manja tražnja za proizvodima.

  „U vreme pandemije kada nemate putovanja i kada su sve zemlje gotovo zaključane nama sad pravi problem što se Evropa ponovo zaključava i tu vidimo prve stvari u novembru gde industrija ne ide onom brzinom kao u oktobru i u septembru iz prostog razloga što je došlo do lokdauna u mnogim evropskim zemljama i postoji njihova manja tražnja za proizvodima“, rekao je Vučić i dodao da Srbija te gubitke pokušava da nadomesti sa velikim nivoom investicija.

  „Obavljamo mnoge pregovore sa predstavnicima različitih kompanija, najviše iz Nemačke, ali i Japana i mnogih drugih zemalja i očekujemo njihov značajan dolazak u našu zemlju. Već u prvoj polovini decembra postavićemo kamen temeljac za Tojo tajers u Inđiji“, kaže Vučić.

  Predsednik je istakao i da u Srbiju sve više dolaze kapitalno intenzivne kompanije i industrije, tehnološki i tehnički neuporedivo savršenije.

  „Mi smo 2020. godine potpisali preko Razvojne agencije Srbije čak 20 ugovora, a ukupno se investitori obavezuju na ulaganja od 1,7 milijarde evra, zaposliće 6.815 radnika. To je gotovo dvostruko manje u radnicima nego 2019, ali više nego dvostruko više u novcu. To znači da sa radno intenzvog kod nas dolaze kapitalno intenzivne kompanije i industrije, tehnološki i tehnički neuporedivo savršenije, dolazi mnogo viši nivo“, rekao je Aleksandar Vučić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   Fajzer decenijama plaća milionske odštete zbog prikrivanja nuspojava i Americi je platio skoro 2,5 milijarde dolara zbog tužbe oštećenih i preminulih. Nije moguće imati bezbednu vakcinu u tako kratkom roku.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE