Vučić: Dovodimo novu veliku FABRIKU, privatnici će morati da POVEĆAJU PLATE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: Dovodimo novu veliku FABRIKU, privatnici će morati da POVEĆAJU PLATE

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novu veliku fabriku u Srbiji, veće plate zaposlenima na budžetu ali i istakao da će i privatnici morati da povećaju plate radnicima.

  “Očekujem da će prosečna plata biti preko 500 evra. To nije velika plata, ali je veća od one koja je bila ranije i iznosila je 329 evra. “Srbija je u dobroj situaciji. Ekonomski posebno”, kazao je i ponovio da će plate biti povećane medicinskim sestrama, lekarima, policajcima.

  Vučić je najavio i da će za koji biti dan otvorena deonica auto-puta na Koridoru 11, Obrenovac – Čačak, “posle 75 godina snova o tome”.

  “To je ono čime se ponosim..Idemo u novi investicioni ciklus od 10 milijardi koji će doneti novi rast i još veće plate i to smo uspeli da izvedemo zahvaljujući teškim reformama i disciplinovanom radu”, naveo je.

  U novom investicionom ciklusu, rekao je, okrenuće se i mladima.

  “Mi smo Srbiju izveli iz krize i to ce biti zabeleženo u udžbenicima”, istakao je predsednik.

  Kako je rekao, Pančevo ima svetlu budućnost. “Pored ZTF biće još jedna velika fabrika. Ta druga fabrika ide u neko drugo mesto”, rekao je Vučić.

  Dodao je i da će privatnici morati da povećaju zarade radnicima. “Moraćemo da spuštamo takozvane radne poreze”, naveo je Vučić.

  Izvor: PrvaTV/B92

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Vladica

   Gos'n precedniče, ako uzmete neki pros' kalkulator, izračunali bi da treba da plate budu minimum 500 evradi da bi se postigle ove današnje cene. Svuda u svetu plate se usklađuju sa potrošačkom korpom. Žuti su bili bar toliko realni da su objavljivali kolika je ta korpa, a vi samo zezate ovaj narod platom od 500 evra. A što će privatnik da poveća plate- malo morgen.

  • Mučenik

   Plate rastu već četiri godine do 500 evra, a uvek se sapletu! Tako će biti i ove godine. Laž o povećanjima penzija do nivoa no nikada veće se nastavlja bez stida i ljudkosti. Penzije već dve godine, one iznad prosečnih, ni su menjane, osim laž lezbopremijerke koja iznela notornu laž, da je povećala penzije za 12,5%. Tim lažima se pridružuju vođa (sa svojim povećanjima penzija 15-20%, možda za njegovog života?) i ostalih klimoglavaca iz reda vlasti.

  • Mira

   Promenite zakon i svaki posao da se oceni po težini i uslovima kolika bi plata trebala da bude, da svaka plata ide obavezno preko banke, pa da vidimo onda da li ce biti gladnih nego ste dopustili minimalne za sva radna mesta su isti i naravno ko je blesav da radi težak fizički posao za šačicu novca, a privatnici se bogate, a bogme bi vama nije lose dok je zakon ovakav. Sramota

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE