Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučević novi predsednik Srpske napredne stranke

  Miloš Vučević potvrdio je da je izabran za predsednika Srpske napredne stranke (SNS), a njega je na to mesto predložio dosadašnji lier naprednjaka Aleksandar Vučić.

  Vučević je nakon sednice skupštine SNS u Kragujevcu najavio je da će stranka uzeti učešće u formiranju Narodnog pokreta za državu.

  „SNS je podržala predlog dosadašnjeg predsednika stranke i predsednika države (Aleksandra Vučića) da uzmemo učešće u formiranje Narodnog pokreta i mislim da ćete mnogo konkretnije moći da vidite krajem juna, po tom pitanje“, rekao je Vučević.

  Prema njegovim rečima, očekuje da će 24. juna biti birano novo rukovodstvo stranke.

  „Onda bismo se, verujem, već krajem juna priključili u veliki, patriotski narodni pokret. Pokret koji razumemo kao poziv i jačanje tog političkog fronta za odbranu naše otadžbine u vrlo teškim vremenima“, naveo je Vučević.

  On je zahvalio Vučiću na podršci za njegovu kandidaturu za predsednika SNS, navodeći da to nije diskotinuitet već da „otvaraju novo poglavlje u svojoj knjizi“.

  „Naša politika se neće menjati. Mi ostajemo stranka koja jeste motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja čuva, neguje tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije“, rekao je Vučević.

  Istakao je da će SNS biti najpouzdaniji partner predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

  „Spremni na razgovore sa svima“

  Miloš Vučević izjavio je da je ta stranka spremna da sa svim političkim strankama razgovara o pitanju eventualno ranijeg održavanja izbora, ali je ponovio da neće biti prelazne Vlade Srbije.

  „Nema nikakve prelazne vlade i nema vlade sa trgova i sa ulica i kroz nasilje. Vlada se formira samo na osnovu skupštinske većine, a skupštinska većina se dobija podrškom građana na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave“, kazao je Vučević.

  Vučević je naveo i da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima o svim pitanja koja mogu da vode ka smirivanju tenzija u društvu, i rešavanju problema s kojima se, prema njegovim rečima, suočava svaka država, svako društvu, pa i srpsko.

  Izvor: Beta

  Foto: MOD, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE