Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Instagram

  „Vreme je za pauzu?“ Da li je i vama stiglo ovo obaveštenje od Instagrama?

  Da li se i vama desilo da vam, dok skrolujete rilseve na Instagramu, iskoči upozorenje da se odmorite, napravite pauzu jer ste predugo na ovoj društvenoj mreži? Ako vam se to desi, ne brinite, niste jedini, ali se zapitajte da li je možda veme da odložote telefon. 

  Instagram je pre nekog vremena predstavio svoj najnoviji pokušaj da podstakne bezbednu upotrebu društvenih medija među mladima. Nova obaveštenja kasno u noć upozoravaju tinejdžere da ne skroluju kada bi trebalo da spavaju, u funkciji koja imitira efekat roditelja koji kuca na vrata i govori vam da odložite telefon.

  Meta, vlasnik Instagrama, objasnio je da ovi noćni podsetnici imaju za cilj da podsete tinejdžere da je kasno i da zatvore aplikaciju. Ova opcija je usledila nakon uvođenja ograničenja za neprikladan sadržaj.

  „Noćno podsećanje“ se pojavljuje kada maloletni korisnici provode više od 10 minuta na interaktivnim funkcijama kao što su rils ili direktne poruke „kasno noću“. Prema modelu Meta, tinejdžerima će sadržaj biti blokiran obaveštenjem preko celog ekrana na kome piše: „Vreme je za pauzu? Kasno je. Razmislite o zatvaranju Instagrama tokom noći noć.“

  Instagram

  BIZlife

  Uskoro će ova podsećanja biti uvedena za sve naloge registrovane na maloletne osobe i ova opcija nije opciona, odnosno ne možete da je isključite.

  Instagram ne zaključava svoj sadržaj

  Naravno, tinejdžeri imaju mogućnost da jednostavno odbace ovaj podsetnik i nastave sa skrolovanjem, ako žele. Instagram neće zaključati svoj sadržaj, bez obzira koliko dugo je korisnik proveo na aplikaciji, ali se nada da će obaveštenje biti dovoljno iritantno da motiviše zatvaranje aplikacije. Ali pošto su mnogi današnji tinejdžeri navikli da očekuju dosadna obaveštenja sa niza sajtova društvenih medija, efikasnost ovog upozorenja je diskutabilna.

  Trenutno je postavka obavezna samo za tinejdžere, što je loša vest za odrasle sa nedostatkom samokontrole – ali ako zaista pokušavate da se oslobodite te navike, možete da dodate sopstvene noćne podsetnike tako što ćete otići u meni za podešavanja i aktivirati podsetnik za pauzu.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE