Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vreme da Beograd „zasvetli“ – Od petka pa do Dana državnosti

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će novogodišnja rasveta u Beogradu biti uključena u petak, 15. novembra i da će biti postavljena tri meseca, do Dana državnosti Republike Srbije.

  Ukrasna novogodišnja rasveta biće uključena u petak, 15. novembra a do 1. decembra biće postavljene jelke i velike kompozicije kao što su Ulazna kapija i lavirinti, rekao je Vesić gostujući u emisiji „Svitanje“ RTV Pink.

  „Novogodišnja rasveta je već uključena u mnogim glavnim gradovima Evrope kao što su Beč, Moskva, Budimpešta, London…pa je došao red i na naš grad.“

  Ove godine nismo nabavljali novu rasvetu. Ukrasićemo 122 lokacije i prvi put centre sedam prigradskih opština. U odnosu na prošlogodišnje lokacije imaćemo jednu novu – Topličin venac, koji je u međuvremenu rekonstruisan. Tradicionalno klizalište neće biti na Trgu Nikole Pašića, već će se nalaziti na novom i rekonstruisanom Trgu Republike, rekao je Vesić.

  On je dodao da je grad montirao 2.769 svetlećih figura, 198 svetlećih zavesa i 3.346 svetlećih lančanica i naglasio da je Beograd jedan od najbolje ukrašenih gradova Evrope.

  Vesić je najavio da će u četvrtak, 14. novembra biti puštena i nova dekorativna rasveta Brankovog mosta, koja će omogućiti da most bude osvetljen različitim bojama, sa različitim dinamičkim efektima na bočnim stranama, kao što su zastave, poruke i slično.

  On je rekao i da je Bajrakli džamija, kao spomenik kulture, dobila novu rasvetu sa 91 led reflektorom.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE