Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Vožnja autobusom je demagogija“: Gradonačelnik NS „pravda“ 88 miliona za nove automobile

  Novi Sad će iz budžeta izdvojiti 88 miliona dinara, kako bi obnovio vozni park, ali i kako bi kupio vozila za policiju, sud i druge službe, kaže gradonačelnik Miloš Vučević.

  Vučević je ovo veliko izdvajanje koje prevazilazi gotovo desetogodišnje ulaganje u vozni park, kao i knjigovodstvenu vrednost svih vozila u gradskoj upravi, obrazložio time da godinama nije bilo potrebe da se kupe novi automobili za većinu službi.

  Odgovarajući na pitanje 021.rs, Vučević kaže da su sada troškovi održavanja voznog parka porasli toliko da je ekonomičnije da se on u celosti obnovi.

  Kako je objasnio, njegov prethodnik na mestu gradonačelnika Igor Pavličić je kupio određen broj vozila 2010. i 2011. godine, što je ga je „spasilo“, pa devet godina gotovo ništa nije morao da kupuje, osim nekoliko vozila. Sada je došlo do toga da mora da se izdvoji ozbiljna suma.

  Vučević kaže da neće biti luksuziranja, nego da se uglavnom kupuju radna vozila za inspekciju, komunalnu miliciju i druge uprave. Biće nabavljeno pet marica za policiju, auto za sud i vozila za druge službe kojima grad planira da pomogne, što je bio slučaj i prethodnih godina.

  Novinari 021.rs morali su da „love“ gradonačelnika kako bi dobili odgovore na pitanje zbog čega se izdvaja ova suma za nabavku novih vozila, jer u gradskoj upravi nisu odgovarali normalno na novinarska pitanja.

  „Ne znam što ne žele da vam odgovore na pitanja, što je strah da odgovore na pitanja? Šta se boje da odgovore da, eto, kupujemo pet marica, kupujemo vozilo Osnovnom sudu. Kupujemo jer nam inspektori nemaju vozila, kupujemo jer nam nadzor iz Uprave za građevinsko zemljište nema vozilo. I sad, ne daj Bože, da se nekom nešto desi, rekli bi da se voze u krntijama, a ako se voze u novim automobila, onda je pitanje što su u novim kolima.“

  Nemam problem sa tim, kupujemo jer imamo vozni park koji je prilično star i kojem je istekao garancijski rok, kaže gradonačelnik.

  On je dodao da neće da vodi demagošku priču o tome kako će „svi da putuju autobusima“, jer to nije ni moguće. Ipak, kako kaže, biće onih koji će na posao ići biciklom, ali „ne može se očekivati da inspektori ili komunalni policajci idu na teren autobusima“. Vučević dodaje i da će se tačan broj vozila videti kada bude raspisan tender, a kupovina će biti preko lizinga.

  Izvor: 021

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE