Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VOZAČI, OPREZ: Ovako izgleda novi sistem merenja brzine (FOTO)

  Kao što je i najavljeno pre desetak dana, na naplatnim rampama u Srbiji počelo je merenje prosečne brzine, na osnovu koje bi vozači, koji su je prekoračili, ubuduće mogli da budu i kažnjeni.

  Naime, na isključenju sa autoputa, vozači prilikom plaćanja dobijaju priznanicu, s tim što je novina da ovog puta na njoj piše i prosečna brzina kojom su vozili određenom deonicom.

  Suština je da će se na ovaj način meriti srednja brzina vožnje na autoputu, najavljeno je iz MUP, a policija će već na naplatnoj rampi prilikom plaćanja putarine imati informaciju za određeno vozilo, odnosno koja je bila njegova srednja brzina vožnje.

  Kako su najavili iz Uprave saobraćajne policije, vozači koji su prekoračili brzinu biće zaustavljani odmah na naplatnoj rampi, ili će prijave dobijati na kućne adrese.

  Ovu novinu u saobraćaju, u policiji objašnjavaju Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji je predvideo da može da bude kažnjen vozač ukoliko je prekoračio srednju brzinu kretanja na nekoj deonici.

  To znači da kada neko na naplatnoj rampi bude plaćao putarinu, policija će dobijati informaciju za koje je vreme prešao određenu deonicu i kolika je bila njegova srednja brzina. Ako je bila veća od propisane, biće kažnjen, najavljuje policija.

  Međutim, izdavanje priznanica još nije zaživelo na svim naplatnim rampama, već samo na pojedinim.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • nemamime

   Podržavam ideju pod uslovom da se uvede javni prikaz priznanica na kojima se lepo vidi koje su prosečne brzine vozila koja voze i razvoze naše političare po raznim ručkovima, večerama i ostalim promocijama i ''konstruktivnim'' sastancima.

  • Dejan

   Haha, pa ovo je smešno! Dakle, neko autoputem vozi 250 km/h i predstavlja pravu pretnju za ostale vozače, a zatim stane na benzinskoj pumpi, popije kafu, odmori malo... i opet na kraju ima prosečnu brzinu ispod dozvoljenje... pod uslovom da pre toga nekog ne ubije! A neki jadnik koji neprekidno vozi, u par navrata slučajno neznatno premaši brzinu, i plati debelu kaznu kako da je počinio teško krivično delo! Toliko o bezbednosti saobraćaja!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE