Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vojska kupuje domaće oklopnjake za 31,4 mil. EUR

  Ministarstvo odbrane potpisalo je ugovor sa fabrikom Jugoimport SDPR za nabavku oklopnih borbenih vozila „Lazar 3“, a reč je o ugovoru u vrednosti od 3,7 milijardi dinara.

  Ugovor o kupovini „Lazara“ potpisali su pukovnik Aleksandar Cakić iz Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i pomoćnik direktora JP Jugoimport-SDPR Aleksandar Lijaković, saopštilo je Ministarstvo, ne navodeći o kom broju vozila je reč.

  Prema rečima ministra odbrane Nebojše Stefanovića, tim ugovorom broj „Lazara“, koji su savremena oklopna borbena vozila u našoj vojsci, biti značajno povećan i da opremanje Vojske Srbije novim borbenim vozilima predstavlja značajan doprinos unapređenju operativnih sposobnosti Vojske.

  Stefanović obišao je proizvodne pogone Borbenih složenih sistema u Velikoj Plani u kojima se radi na izradi „Lazara“, „Nore“ i „Miloša“, gde su mu predstavljeni ključni segmenti u procesu proizvodnje, rezultati rada i planovi za dalju proizvodnju.

  U jedinicama Vojske Srbije za nekoliko nedelja naći će se i novi „Miloši“, najavio je ministar.

  Vidimo da se ugovorne obaveze ispunjavaju i da ćemo do kraja godine imati veći broj i „Miloša“ i „Lazara“ u našem sastavu, rekao je ministar Stefanović i najavio da očekuje i novine za predstojeći sajam „Partner“.

  Istakao je i da se kontinuirano opremanje vojske, kao i investicije u domaću pamet i domaću industriju nastavljaju.

  Direktor kompanije Jugoimport SDPR Jugoslav Petković je istakao da se samohodna haubica „Nora“ sprema za Ameriku. „To je naš ponos, jer smo jedna od retkih firmi koja je pozvana na testiranje, da bi ta haubica zvanično ušla u Oružane snage Sjedinjenih Američkih Država“, istakao je Petković.

  Izvor: BIZLife, MoD

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE