Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vojin Ćetković za BIZLife: Ne sviđa mi se reč biznis

  Vojin Ćetković se u svom glumačkom i profesionalnom životu dokazao brojnim pozorišnim i filmskim ulogama.  Ozbijno ga shvatamo u tome što radi i bez dileme, možemo reči da je u svom poslu uspešan, ipak sebe ne vidi kao poslovnog čoveka.  U razgovoru za BIZLife poverio nam se da ne voli reč biznis, jer se ukaljala i često se koristi na pogrešan i negativan način.

  Ne sviđa mi se reč biznis – odmah bi dodao ono kontroverzni. Kod nas se ta reč često koristi u negativnom kontekstu. Često ljudi koji ne znaju šta ona znači tu reč koriste kao neki izraz za svoje zanimanje. Biznismen ne može biti zanimanje.

  A može li gluma da bude biznis?

  -Onog trenutka kada počne da se posmatra kao biznis, tog trenutka više nije gluma. Ni umetnost ni gluma ne idu zajedno sa biznisom – ne može. To ne može da se izračuna, za biznis i pravljenje novca su vezani za cifre, a mi ne baratamo ciframa.

  Ipak, i za umetnost i za biznis zajednički imenitelj je uspeh. Kako biste definisali uspeh u Srbiji u današnjem vremenu i okolnostima?

  Uspeh je baš tema za razmišljanje. U ovoj zemlji u kojoj ja živim, u ovo vreme u kojem ja živim, uspeh je to što imam porodicu, uspeh je i da s vremena na vreme mogu da radim u svom poslu ono što mislim da treba da radim.

  Kako stići do toga, kako dočekati da radite baš ono što mislite da treba da radite?

  – Uh, stvarno ne znam šta  da kažem (smeh).

  Savet mladima, onima koji tek biraju ili počinju svoje karijere?

  -Da budu strpljivi i zdravi, to je to. Treba izdržti prvih dvadeset godina, samo izdržati.

  Ako bi vas neko naterao da uđete u poslovne vode i odreknete se glume, čime biste se bavili?

  -Voleo bih da se bavim nečim što je autistično, što zahteva samoću. Voleo bih da pravim stvari svojim rukama, nečim gde mogu da vidim i opipam to što sam napravio

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  Piše: Bojana Milovanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE