Vodeća svetska telekomunikaciona kompanija dobila dozvolu - šta planira za Srbiju?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vodeća svetska telekomunikaciona kompanija dobila dozvolu – šta planira za Srbiju?

  Britanska firma Vodafon dobila je dozvolu RATEL-a za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija u oblasti javnih komunikacionih mreža i usluga.

  To je saopštila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

  Ogranak Vodafone Enterprise Equipment Limited u Beogradu koristiće mrežu isključivo za tranzitni prenos optičkih signala kroz Srbiju.

  Izdavanjem dozvole, praktično je registrovan ogranak u Srbiji ove, jedne od vodećih svetskih telekomunikacionih kompanija kao još jedan operator optičke mreže za transport.

  Za sada neće biti pristupnih tačaka za povezivanje s drugim mrežama operatora elektronskih komunikacija i neće biti omogućeno pružanje usluga krajnjim korisnicima u Srbiji.

  Direktor RATEL-a Vladica Tintor rekao je povodom dolaska stranog operatora na domaće tržište da je dobro da ima novih operatora, a da je jedan od glavnih zadataka agencije obezbedivanje konkurentnost na tržištu elektronskih komunikacija.

  “Građanima omogućavamo izbor, a regulativa i u elektronskim komunikacijama i poštanskim uslugama usklađena je sa evropskim standardima u ovoj oblasti“, rekao je Tintor, navodi se u saopštenju.

  U RATEL-ovoj Evidenciji operatora javnih komunikacionih mreža i usluga registrovano je 34 operatora optičkih mreža za transport u Srbiji.

  Neki od tih operatora koriste vlastitu opticku mrežu za transport kao mrežu za pružanje usluga krajnjim korisnicima, dok drugi iznajmljuju svoju optičku mrežu ili delove te mreže drugim operatorima za povezivanje njihovih lokacija ili za pružanje različitih usluga u oblasti elektronskih komunikacija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE