Vladika Grigorije je "za PUNE crkve, ali ZDRAVOG naroda" (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vladika Grigorije je “za PUNE crkve, ali ZDRAVOG naroda” (VIDEO)

  Ja sam za pune crkve zdravog naroda, a ne prazne crkve i pune i oronule bolnice naroda koji se bori za život”, poručio je vladika Diseldorfski i cele Nemačke Grigorije (Durić) povodom saopštenja Srpske pravoslavne crkve (SPC) u kome je kritikovan zbog izjave beogradskom listu Danas.

  “Izjavu da su narodu, pored hramova, potrebne škole i bolnice, sam dao pre šest ili sedam godina, ali nisam primetio da se tada neko potresao zbog tih reči”, rekao je vladika u poruci preko Tvitera.

  “Novinarka Danasa, nastavio je on, me je pozvala i zatražila komentar na temu davanja priloga i izgradnje hramova. Rekao sam da nemam poseban komentar, a i poznato je šta mislim o takvim stvarima. Govorio sam o tome dok sam bio episkop u Hercegovini”, rekao je Grigorije.

  “Otkud i zašto sad ovoliki jed (SPC), nije mi baš jasno. Sve što sam govorio na tu temu je dostupno svima. Nisam promenio pristup tim pitanjima”, poručio je on.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/patrijarh-spc-odgovorio-na-predlog-da-se-ulaze-u-bolnice-a-ne-u-crkve/

  Eparhija Diseldorfska i nemačka objavila je video-snimak izjave vladike.

  “Kao što sam i tada, 2013. godine, napisao, to kažem i sada: Zar bih ja mogao biti protiv gradnje Hrama Svetog Save ili bilo koje crkve? Obnovio sam, sa narodom, i izgradio novih preko stotinu hramova u Hercegovini. Međutim, to sada nije tema”, rekao je Grigorije.

  On je naglasio da su “danas tema bolest i bolnice, i na tu temu ću reći samo: Ja sam za pune crkve zdravog naroda, a ne prazne crkve i pune i oronule bolnice naroda koji se bori za život”.

   

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • sanja

   bravo za vladiku Grigorija, uvek je bio glas razuma, zato ga bezumnici i osudjuju..a da li je to prvi put da osudjujemo umne ljude?! Naravno da nije, neke smo i ubijali..Molim Boga da preovladaju u ovako teskim trenucima mudri i sposobni dobre duše, pa ima ih u svim strankama ali im losiji od njih ne daju da dodju do izrazaja-slika i prilika odnosa u svim sferama pa i u politici...Oni koji se najvise bore za zivote ljude u ovoj krizi, zdravstveni radnici svih kvalifikacija, ne vide se i ne cuju se zato što RADE i nemaju vremena...Odmah bi se odrekla dela svoje plate za te ljude! Pozdravljam sve gradjanske incijative koje osvetljavaju "Heroje našeg doba" i neka Bog čuva ovakve heroje!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE