Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada ulaže dodatnih 180 miliona dinara u niški aerodrom

  Niški aerodrom je za Srbiju strateški važan i Vlada Srbije će nastaviti da u njega investira kako bi se podigli kvalitet usluga i bezbednost, što je preduslov njegovo uspešnog poslovanja i interesa avio prevoznika da lete iz Niša, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture.

  „Otvaranje novih linija od 2014. godine omogućeno je upravo ulaganjem u infrastrukturu i opremu niškog aerodroma, o čemu najbolje govori povećanje broja putnika sa 1.335 u 2014. na 331.582 u 2017. godini. U istom periodu, Republika Srbija je uložila u niški aerodrom ukupno 9,8 miliona evra, uključujući pomoć u novcu i opremi koju je aerodrom dobio od vazduhoplovnih preduzeća i institucija u vlasništvu države, kao i pomoć i troškove granične policije i Uprave carine“, navodi se u saopštenju.

  Najavljeno je da će do kraja 2018. godine Vlada Srbije za potrebe poslovanja niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ uložiti dodatnih 180 miliona dinara, ili oko 1,5 miliona evra, prevashodno da bi on nesmetano funkcionisao u uslovima niskih temperatura, snega i leda.

  U saopštenju je istaknuto da su odluke o uspostavljanju i ukidanju avio-linija motivisane ponudom aerodromske infrastrukture u regionu i profitabilnošću konkretnih ruta.

  „S obzirom na to da komercijalni uslovi za postojeće linije na niškom aerodromu nisu menjane, a da su aerodromske usluge od 2014. značajno unapređene, razlozi za ukidanje određenih linija u domenu su poslovne politike aviokompanija i njihove procene o profitabilnosti određenih linija“, ukazalo je ministarstvo povodom odluke mađarske aviokompanije Viz er da od 7. januara ukine liniju Niš-Malme.

  Dodaje se da „strateško opredeljenje Vlade Srbije da ulaže u niški aerodrom, kao i njegovo pozicioniranje kao alternativnog aerodroma beogradskom Aerodromu ‘Nikola Tesla’, omogućava da razvoj ‘Konstantina Velikog’ ne zavisi od odluka o sudbini pojedinih linija, već da niški aerodrom ostane konkurentan, a time i poželjan partner većem broju aviokompanija zainteresovanih za letove iz ovog dela regiona“.

  Izvor: Beta

  Foto: promo

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE