Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada odbila da pomogne: Otkazani svi međunarodni letovi

  Nakon što je Vlada Norveške odbila da finansijski pomogne avio kompaniji Norwegian, ova skandinavska niskotarifna kompanija otkazala je sve međunarodne letove.

  Norwegian je prinuđen na dodatno otpuštanje radnika nakon što je norveška vlada odbila da finansijski pomogne kompaniju kako bi ublažila posledice krize izazvane pandemijom koronavirusa Covid-19.

  Kompanija je sa žaljenjem saopštila da je prinuđena da otpusti još 1.600 radnika zbog odbijanja vlade da joj pomogne i u isto vreme pojačavanja restriktivnih mera za putovanja. Posledice ovakve odluke vlade su kritične za Norwegian koji mora da nastavi da smanjuje troškove na minimum i da radi na pronalaženju drugog rešenja za prevazilaženje krize i preživljavanje, navodi se u saopštenju.

  Posle odluke norveške vlade, Norwegian nema drugog izbora nego da otpusti još 1600 radnika i da prizemlji 15 od ukupno 21 aviona koji su korišćeni za letove u prethodnom periodu. Pre  koronavirusa ova je kompanija zapošljavala preko deset hiljada radnika, a u narednim mesecima njihov broj će biti sveden tek na 600.

  Prema planu, Norwegian će zadžati samo šest aviona koji će se koristiti za domaći saobraćaj uznutar Norveške  i to samo na 12 linija.

  Izvor: Aviatica

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE